Családias hangulatban, megújult és szépülő környezetben, pincéről pincére fedezhetik fel Budapest szőlőskertjének értékeit ezen a napon.
Izgalmas gasztroélményekkel gazdagodhat, aki Etyekre látogat. A bor, pezsgő, pálinka, must, borecet kóstolásán túl csoki kóstoló, sajtkülönlegességek, sonka, házi sütemények, házi szörpök, mézkóstoló, falusi vendégasztal várja az ínyenceket. Aki a kóstolás mellett mélyebb ismeretekre is vágyik, annak kihagyhatatlan program a „Pohárral a kézben” szőlőtúra és az Etyeki pezsgők kóstolója!
A gyermekek kipróbálhatják a szőlőpréselést, a trüffelkészítést, s az eredményt mindkét esetben el is fogyaszthatják.
A felnőttek sem maradnak éhesen, néhány finomság a kínálatból: saures zsemlegombóccal, csülkös-körmös pacal, látvány-malacsütés, háziasszony mézes-krémese…
De ha valaki saját maga főzné meg bográcsban ebédjét, s már csak egy présház hiányzik hozzá, arra is lehetőség nyílik!
Kézműves foglalkozások, parasztudvar látogatás, zenés-éneklés színesítik a kisebbek programját.
15 órától szüreti felvonulás indul kisbíróval, traktorokkal, sok-sok zenével és tánccal. A felvonulást élőzenés szüreti mulatság követi.
A fotózás szerelmesei fényképezőgéppel érkezzenek, az elkészült hangulat fotókat a Borangoló fotópályázatára várják!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.