Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Ajánló

Természetes házi jeges tea a Dilmah teával

Dilmah jegestea
Egy igazán finom és egészséges házi jeges tea elkészítéséhez nem kell más, mint kiváló minőségű alapanyagok és egy kis kreativitás. Szakértőnk segít neked abban, hogy igazán finom házi jeges teát készíthess a nyári melegben.

A tiszta eredetű Dilmah Ceylon teákat a tea egyik legjobb termőhelyén, Srí Lankán, szüretelik kézzel, majd az ültetvényeken lévő üzemekben feldolgozzák, és a teaszüretet követően néhány napon belül csomagolják, így garantálva az egészséges életmódhoz elengedhetetlen, antioxidánsokban gazdag teák egyedi frissességét és minőségét.

Ilyen az igazi tea!

A Dilmah tea az évszázadok alatt kialakult teakészítés hagyományait követve készül. Nem keverik más helyről származó teákkal, így minden tea megőrzi a különféle tájegységek adta egyedülálló ízvilágot. A valódi tea íze, aromája és karaktere hűen tükrözi a területi és éghajlati adottságok által kialakult egyedülálló jellegzetességeket. Dilmah teákkal egyedi, különleges ízvilágú és valódi élénkítő hatású, izgalmas nyári italokat készíthetünk gyorsan.

CSak természetesen!

„Ígéretet tettem arra, hogy kizárólag természetes eredetű zöld teákat készítek, a teakészítés 5000 éves hagyományait követve. Ígéretemhez hű maradtam, Dilmah zöld teáim, kivétel nélkül, természetes eredetűek a mai napig.” - hangsúlyozta Merrill J. Fernando, a Dilmah Tea alapítója

1. Milyen vizet használsz?

Mindenekelőtt kezdjük a teakészítés alapjainál. A teánk ízvilágát és élettani hatását illetően sem mindegy ugyanis, hogyan főzzük le a hűsítő nyári italunk alapjául szolgáló teát. A tea elkészítéséhez a legjobb teavíz a friss, alacsony ásványi anyag tartalmú ásványvíz; ami fontos: mindenképpen friss hideg vizet használjunk a tea főzéséhez. Használhatunk tisztított csapvizet is, ha lágy és nem klóros vízről van szó, mely utóbbi jelentősen lerontaná italunk élvezeti értékét.

2. Fontosak az arányok!

A jeges tea elkészítéséhez intenzívebb teafőzet ajánlott, így az általános ajánlott víz mennyisége teafilterenként 180 ml. A leforrázás pillanatában finoman mozgassuk meg a teafiltert néhányszor, majd hagyjuk állni 3-5 percig, attól függően, hogy milyen erős teát szeretnénk, majd az áztatás végén ismét mozgassuk meg a filtert, hogy az aromák felszabaduljanak.

3. Meddig áztatod a teafiltert?

A zöld tea elkészítéséhez 70-80°C fokos víz szükséges és másfél perc is elegendő, míg a fekete teát 3–5 percig áztatjuk 100°C fokos vízben: 3 perc szükséges a gyengébb, 5 perc pedig az erősebb tea elkészítéséhez. Fontos hogy a zöld tea készítésekor is forraljuk először fel a vizet, majd azt hűtsük vissza, mert csak így szabadulnak fel az aromák.

Jeges tea a nyárra hangolva: Green Tea & Orange Mocktail

Hozzávalók:
200ml Dilmah jázmin zöld tea
25ml cukorszirup
Citrom szelet
Narancs szelet
jégkocka

Üvegpohár típusa:
hőálló talpas pohár

Díszítés:
narancsszelet, koktélcseresznye

Készítés: Főzzük le a filteres zöld teát. Hőálló talpas pohárba tegyük bele a jégkockákat, majd a citrom- és narancsszeleteket, a cukorszirupot, s végül öntsük rá a teát. Ha a látványra is adni szeretnénk, a díszítésnél használhatunk koktélcseresznyét is a narancsszelet mellett.

Kísérletezz otthon is, amelyhez további jeges tea receptek az alábbi oldalakon találsz >>>

Inspirálódj a Dilmah teával itt >>

Kövesd a Dilmah-ot itt >>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.