A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Alapételek

3 szilveszteri mandulás ropogtatnivaló házilag

3 szilveszteri mandulás ropogtatnivaló házilag
Az utolsó pillanatban jut eszedbe, hogy szilveszter éjszakájára jól jönne valami ropogtatnivaló. Meg vagy mentve, ha van otthon egy-két marék mandulád, amiből gyorsan és egyszerűen készíthetsz csemegét mindenki kedvére. Ha nincs elég mandulád, egészítsd ki hántolatlan törökmogyoróval vagy pekándióval!

Tengeri sós-csokis mandula

Teríts le egy sütőlemezt vagy tepsit sütőpapírral, és kend meg vékonyan olajjal. Vízfürdőben vagy mikróban olvassz meg 15 dkg étcsokoládét, és forgass bele 20 dkg hántolatlan mandulát. Emeld ki a szemeket egyenként az olvasztott csokiból pl. cukorfogó csipesszel, és helyezd őket a sütőpapírra. Szórd meg egyenletesen tengeri sóval, és hűvös helyen hagyd megszáradni. (Ne tedd a hűtőbe!)

Tipp:
Csokizás előtt pirítsd a szemeket felhevített serpenyőben zsiradék nélkül 5 percig. Ettől intenzívebb lesz a mandulaaroma.

Kókuszos égetett mandula

Melegítsd elő a sütőt 150 fokra. Teríts le egy sütőlemezt vagy tepsit sütőpapírral, és kend meg vékonyan olajjal. Keverj össze 20 dkg kristálycukrot 2 ek vízzel és 2,5 dkg kókuszreszelékkel. Verj fel villával enyhén habosra 1 db tojásfehérjét, adj hozzá 25 dkg hántolatlan mandulát, és forgasd a szemeket a kókuszos cukorba. Oszlasd el az egészet a sütőpapíron, és süsd az előmelegített sütőben 12 percig. Ezután vedd ki, lapáttal óvatosan forgasd át az egészet, majd süsd további 12 percig. Végül hagyd teljesen kihűlni.

Fahéjas mandula a mikróból

Mikrózható edényben keverj össze 5 ek barna cukrot 4 ek mandulalikőrrel (amarettóval), és olvaszd meg a készülékben 600 W teljesítményen 1 perc alatt. Adj hozzá 20 dkg hántolatlan mandulát, melegítsd változatlan teljesítményen 3 percig, majd vedd ki a mikróból, és forgasd át. Ezután tedd vissza, és melegítsd további 3 percig. Közben keverj össze 6 ek kristálycukrot 1 tk őrölt fahéjjal, és szórd tálcára vagy nagyobb tányérra. Oszlasd el rajta a forró mandulát, és két villa segítségével forgasd a szemeket a fahéjas cukorba.

14 VILLÁMGYORS SZILVESZTERI PARTIKAJA, HA CSAK 30 PERCED VAN! >>>

5 BEVÁLT SZILVESZTERI SÓS FINOMSÁG! >>>

FILLÉRES ROPOGTATNIVALÓ: ÍGY KÉSZÜL FŰSZERES PIRÍTOTT TÖKMAG! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.