Teríts le egy sütőlemezt vagy tepsit sütőpapírral, és kend meg vékonyan olajjal. Vízfürdőben vagy mikróban olvassz meg 15 dkg étcsokoládét, és forgass bele 20 dkg hántolatlan mandulát. Emeld ki a szemeket egyenként az olvasztott csokiból pl. cukorfogó csipesszel, és helyezd őket a sütőpapírra. Szórd meg egyenletesen tengeri sóval, és hűvös helyen hagyd megszáradni. (Ne tedd a hűtőbe!)
Tipp:
Csokizás előtt pirítsd a szemeket felhevített serpenyőben zsiradék nélkül 5 percig. Ettől intenzívebb lesz a mandulaaroma.
Melegítsd elő a sütőt 150 fokra. Teríts le egy sütőlemezt vagy tepsit sütőpapírral, és kend meg vékonyan olajjal. Keverj össze 20 dkg kristálycukrot 2 ek vízzel és 2,5 dkg kókuszreszelékkel. Verj fel villával enyhén habosra 1 db tojásfehérjét, adj hozzá 25 dkg hántolatlan mandulát, és forgasd a szemeket a kókuszos cukorba. Oszlasd el az egészet a sütőpapíron, és süsd az előmelegített sütőben 12 percig. Ezután vedd ki, lapáttal óvatosan forgasd át az egészet, majd süsd további 12 percig. Végül hagyd teljesen kihűlni.
Mikrózható edényben keverj össze 5 ek barna cukrot 4 ek mandulalikőrrel (amarettóval), és olvaszd meg a készülékben 600 W teljesítményen 1 perc alatt. Adj hozzá 20 dkg hántolatlan mandulát, melegítsd változatlan teljesítményen 3 percig, majd vedd ki a mikróból, és forgasd át. Ezután tedd vissza, és melegítsd további 3 percig. Közben keverj össze 6 ek kristálycukrot 1 tk őrölt fahéjjal, és szórd tálcára vagy nagyobb tányérra. Oszlasd el rajta a forró mandulát, és két villa segítségével forgasd a szemeket a fahéjas cukorba.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.