Azt mindenki tudja, hogy május első vasárnapja az édesanyákról és az anyaságról szól. Arról viszont kevesen hallottak, hogy az ünnep már az ókori Görögországban is jelen volt, a XIX. század második felében pedig az amerikaiak is ismerték mint a béke napját. Ilyenkor tiszteletükről és támogatásukról biztosították az anyukákat, akik a polgárháború folyamán vesztették el fiaikat, férjüket. Magyarországon 1925-ben a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt tartotta az első ünnepet, a májusi Mária-tisztelet hagyományaival összekapcsolva, 1928-ban pedig már miniszteri rendelet sorolta a hivatalos iskolai ünnepélyek közé az anyák napját. Magyarországra az ünnep ötletét Petri Pálné államtitkár-feleség hozta Amerikából, és a legelső anyák napi ünnepséget 1925. március 8-án a MÁV gépgyár foglalkoztatójában tartották a munkások gyermekeinek.
Na, de legyen elég a történelmi gyorstalpalóból, és inkább főzzünk valami finomat anyák napja alkalmából. A legtöbb háztartásban az év 365 napján az édesanyák készítik a legfinomabb húslevest, a legjobb rántott húst, és abban is biztosak vagyunk, hogy senki nem tud olyan sütit sütni, mint anya. Szóval legyen ez a hétvége kicsit más, és most mi, „gyerekek”, férjek főzzünk valami finomat. Ehhez hoztunk is segítséget egy szuper dupla menüsor formájában. Bármelyikre is esik a választásotok, tuti nyerő lesz. Isten éltesse az anyákat, és természetesen főzzetek továbbra is a Mindmegettével!
Ajánljuk még:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.