Semmi kedved ahhoz, hogy kitaláld, mi legyen a menü, aztán összeírd a bevásárlólistát, és beszerezz mindent? Valljuk be, nagy terhet venne le a vállunkról, ha valaki mindezt elintézné helyettünk! A Chefbag.hu szolgáltatása éppen erre a problémára talált megoldást. Minden héten új recepteket kínálnak , ráadásul a sütés-főzéshez szükséges alapanyagot meg is rendelhetjük az oldalon.
csirkemell
bacon
aszalt paradicsom
krumpli
pesto
tej
olivaolaj
só
bors
vaj
friss oregáno
friss petrezselyem
lábos
keverőtál
serpenyő
hőálló tál / tepsi
1. Az alapanyagok
Mosd, és szárítsd meg a húst és a zöldségeket. Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Az aszalt paradicsomot vágd kb. fél centis csíkokra, A petrezselymet, oregánót aprítsd fel. Hosszában vágj egy-egy zsebet a csirkemellekbe. A zsebeket a legjobban úgy tudod kivágni, hogy hosszában beleszúrsz egy éles kést és végigvágod. Ha véletlenül elvágtad a csirkemelleket, tűzd meg egy fogvájóval. Hámozd és darabold fel a krumplit, és sós hideg vízben tedd fel főni.
2. A csirke
Töltsd meg a csirkemellet az aszalt paradicsommal, sózd, borsozd ízlés szerint. Tekerd be a bacon-be. ( Helyezd a bacon szeleteket enyhén sréhen egymástól baconszeletnyi távolságra. Rakd rá a csirkemellet, tekerd fel).
Serpenyőben hevíts fel olívaolajat és mindkét oldalát pirítsd meg, majd rakd be a sütőbe és süsd kb. 20-25 percig.
3. A krumplipüré
Ha megfőtt a krumpli (forrástól számított kb. 10 perc), szűrd le. Melegítsd fel a tejet szoba hőmérsékletűre, öntsd rá a krumplira. Add hozzá a pestot és a vajat, sózd, borsozd ízlés szerint. Krumplinyomóval (ha az nincs, akkor egy villával) nyomkodd össze, amíg megfelelő krémes állagú nem lesz.
4. A tálalás
A csirkemelleket vágd sréhen 4 részbe, így szépen el tudod rendezni a tányéron.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.