Körömpörkölt csülökkel
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Mákos guba
Amerikai almás pite sós karamellel
Finomfőzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus stíriai metélt
Az eredeti Baklava
Szilvás gombóc hagyományosan
Mézes-mustáros csirkemell
Kapros tökfőzelék virslivel
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Vadas marha
Madártejszelet
Vadasmártás sertéscombbal
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti
Dödölle - az eredeti recept
A csokis tekercs egy puha, kelt tésztából készült, édes péksütemény, ami ebben a receptben ugyan tejcsokival van töltve, de ha jobban kedveled az étcsokoládét, akkor nyugodtan készítheted azzal is, vagy akár mindkét változatot kipróbálhatod.

Ha reggelire szívesen fogyasztasz édes péksütit, akkor a csokis tekercs remek választás lehet, de tízóraira vagy uzsonnára is tökéles, sőt, a családi, baráti összejöveteleken is nagy sikert arathatsz vele. 
A gyerekeknek is csomagolhatsz belőle tízóraira, hiszen nemcsak finom, hanem laktató is. Amennyiben pedig még ízletesebbé szeretnéd tenni a tekercset, akkor szórhatsz a töltelékbe aprított diót, mogyorót vagy akár aszalt gyümölcsöket is. 
Ha szívesen elkészítenéd a Vidék íze magazin kiváló sütijét, akkor már mutatjuk is hozzá a receptet. 

Csokis tekercs
A csokis tekercs reggelire vagy uzsonnára is jó választás
FOTÓ: VIDÉK ÍZE MAGAZIN

Így készül a Vidék íze magazin kiváló csokis tekercse!

Előkészítés: 50 perc 

Kelesztés: 1,5 óra 

Sütés: 15 perc 

Hozzávalók: 

A tésztához:

  • 1,3 dl langyos tej 
  • 80 g porcukor 
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 380 g finomliszt 
  • 1 csipet só 
  • 1 tojásfehérje 
  • 120 + 80 g puha vaj 

A kenéshez:  

  • 1 tojás 
  • 1 evőkanál tej 

A töltelékhez: 

  • 100 g tejcsoki, lereszelve 

Elkészítés:

  1. Meglangyosítjuk a tejet, beleszórunk egy teáskanál porcukrot, hozzákeverjük az élesztőt. A lisztet a robotgép táljába szitáljuk, hozzákeverjük a sót. 
  2. Ráöntjük a felhabosodott élesztőt, a maradék porcukrot, a tojásfehérjét, hozzátesszük a 120 g puha vajat, és alaposan kidagasztjuk. Letakarva a duplájára kelesztjük. 
  3. Enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk, lekenjük 80 g olvasztott, langyos vajjal, feltekerjük, ismét hagyjuk fél órát kelni, utána két részre osztjuk.  
  4. Egyesével 2-3 mm körlapot nyújtunk belőle. Mindkét lapot lekenjük tejjel felvert tojással, megszórjuk reszelt tejcsokival. 
  5. A körlapokat 12 vagy 24 cikkre vágjuk (attól függően, mekkora kifliket szeretnénk), egyesével feltekerjük, sütőpapíros tepsire tesszük. 
  6. A tetejüket lekenjük tejjel felvert tojással, és 180 fokos sütőben körülbelül negyedóra alatt megsütjük. 

 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.