A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Mákos guba  recept
Mákos guba
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Hétköznap este ritkán jut időnk háromfogásos vacsorát főzni, ilyenkor a gyorsaság és a praktikum számít. Ha csak fél óránk van a család elé tenni valami finomat és táplálót, készítsünk tésztát! Íme egy erdei gombás változat cheddar sajttal. Mutatjuk, hogy készül lépésről lépésre.
FŐZZ, AKÁR EGY SÉF!

Semmi kedved ahhoz, hogy kitaláld, mi legyen a menü, aztán összeírd a bevásárlólistát, és beszerezz mindent? Valljuk be, nagy terhet venne le a vállunkról, ha valaki mindezt elintézné helyettünk! A Chefbag.hu szolgáltatása éppen erre a problémára talált megoldást. Minden héten új recepteket kínálnak, ráadásul a sütés-főzéshez szükséges alapanyagot meg is rendelhetjük az oldalon.

ERDEI GOMBÁS TÉSZTA >>>
A HOZZÁVALÓK:

15 dkg tagliatelle tészta
30 dkg csiperkegomba
0,5 dkg szárított vargányagomba
0,5 dkg szárított sötét trombitagomba
20 dkg sárgarépa
2 gerezd fokhagyma
1 fej lilahagyma
1 db zellerszár
5 dkg fehér cheddar sajt
1 dkg liszt
2 dkg paradicsompüré
friss kakukkfű
friss rozmaring
friss zsálya
babérlevél
reszelt szerecsendió
pirospaprika
olívaolaj

bors

AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LESZ:

lábas
serpenyő

A RECEPTHEZ SZÜKSÉGES ÖSSZES ALAPANYAGOT MOST MEGRENDELHETED A CHEFBAG.HU OLDALÁN >>>
LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE:

1. A tésztát sós-olívaolajos vízben kb. 10 perc alatt al dentére főzzük, majd hideg vízzel átöblítve leszűrjük.

2. A zöldségeket megmossuk, megszárítjuk. A szárított gombákat kb. 2-3 dl forró vízbe áztatjuk, a csiperkegombát felszeleteljük, a zellerszárat és a sárgarépát felkarikázzuk. A lilahagymát vékonyan felszeleteljük. A zöldfűszereket és a fokhagymát finomra felaprítjuk, a cheddar sajtot lereszeljük.

3. Olívaolajon kb. 2 perc alatt megpirítjuk a csiperkegombát, hozzáadjuk a sárgarépát, a zellerszárat, a lilahagymát, a fokhagymát, majd megsózzuk és megborsozzuk.

4. Hozzáadjuk a babérlevelet és a friss zsályaleveleket, majd a tűzről félrehúzva megszórjuk pirospaprikával és szerecsendióval is, majd alaposan összekeverjük.

5. A szárított gombákat kivesszük a vízből, és a serpenyőbe tesszük a többi zöldséghez. Átkeverjük, és további 3-4 percig főzzük. Hozzáöntjük a paradicsompürét és a tűzről lehúzva a lisztet is hozzákeverjük. Végül megszórjuk zöldfűszerekkel.

6. A gombás ragut a tésztával tálaljuk, a tetejére cheddar sajt kerül.

A recept alapanyagai már nem biztos, hogy rendelhetőek, az aktuális recepteket megtalálod a chefbag.hu oldalon.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.