Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Mákos guba  recept
Mákos guba
Minestrone recept
Minestrone
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Az eredeti Baklava  recept
Az eredeti Baklava
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti
Alapételek

Dupla menüsor az év utolsó hétvégéjére, ezekkel az ételekkel érdemes búcsúztatni az óévet

Zsíros hagymán sült tepsis csirkecombfilé
Fotó: Győri-Dani Balázs / © Mindmegette
Szinte csak most kezdődött, máris véget ér ez az év. Olyan gyorsan teltek a napok és a hónapok, olyan hirtelen lett tavaszból nyár, majd ősz és tél, hogy az ember fel sem fogta igazán, hogy mi is történt vele. Épp ezért érdemes most lelassítani és megadni a módját az év, pontosabban az óév búcsúztatásának. Hoztunk egy finom dupla menüsort az év utolsó hétvégéjére, a két ünnep közé, a nagy karácsonyi lakmározások után, de még a lencse és a virsli érkezése előtt.

A hétvégi menüsor megalkotása, vagy csak pusztán az ebéd kitalálása mindig nehéz feladat, és annál nehezebb, mint többen vannak a családban, hiszen akkor mindenki ízlésének és étvágyának meg kell felelni. A hétvégi ebéd kitalálása különösen embert próbáló feladat a nagy karácsonyi lakomázás után, amikor mindenki eljut arra a pontra, hogy már az ételek gondolatától is rosszul lesz, és többé nem akar sem töltött káposztát, sem bejglit, sem halászlevet, sőt zserbót látni.

Ilyenkor nagyon is jól jönnek a picit könnyedebb, a karácsonyból a szilveszterre, a lencse és a virsli érkezésére átvezető fogások, mert enni kell! Összeállítottunk két menüsort. Az egyik kímélőbb és egyszerűbb, a másik viszont nem nélkülözi a vastag ízeket, a telt ételeket, hiszen vannak, akik még a karácsonyt követően is szeretnek lakomázni.

Az A menü, a kímélő ételek

Recept
Egyszerű
Gyors zöldségleves eperlevéllel
45 perc
4 adag
Megfizethető
Tovább a recepthez
recept
Recept
Egyszerű
Káposztás tészta
30 perc
4 adag
Átlagos
Tovább a recepthez
recept
Recept
Egyszerű
Klasszikus palacsinta sárgabaracklekvárral
40 perc
4 adag
Átlagos
Tovább a recepthez
recept

A B menü, a laktató ételek

Recept
Rafinált
Szuper káposztaleves
150 perc
4 adag
Megfizethető
Tovább a recepthez
recept
Recept
Egyszerű
Zsíros hagymán sült tepsis csirkecombfilé
55 perc
4 adag
Megfizethető
Tovább a recepthez
recept
Recept
Mester
Édesburgonyás sajttorta (baszk recept)
110 perc
4 adag
Megfizethető
Tovább a recepthez
recept

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.