Ha szóba kerül a grillezés, szinte elsőként jutnak eszünkbe a sült húsok, a kolbászok és a sajtok, viszont vétek lenne kihagyni a kerti partikról a grillezett zöldségeket! Nemcsak azért, mert ízletesek, hanem mert sokkal könnyebb bánni a zöldségekkel, mint a húsokkal. Egy kezdő grillező számára pedig nincs is csalogatóbb hívószó a biztos sikert kínáló recepteknél.
A grillezés igazán nagyszerű módszer, ugyanis még a legegyszerűbb zöldségből is előhívja a mély, édes ízt, mindezt pedig megbolondítja a grillezésre jellemző füstös aroma. A grillezésre szánt zöldségeket nem szükséges pácolni, elég, ha sütés előtt megmossuk, majd alaposan megtörölgetjük azokat. Erre azért van szükség, mert a zöldségeknek magas a nedvességtartalmuk, emiatt nehezen pirulnak, így nem teszünk jót, ha a tisztítás során használt vizet is rajta is hagyjuk.
A zöldségeket hagyhatjuk egészben, de akár fel is szeletelhetjük. Grillezés előtt mindössze annyit kell tennünk, hogy vékonyan bekenjük olajjal, majd közepes hőfokon (170-230 fok) sütni kezdjük egészen addig, amíg a kívánt színt el nem érik. Egyes grillezett zöldségek magukban, önálló fogásként is megállják a helyüket, míg mások tökéletes kisérői lehetnek a sült húsoknak és a grillezett sajtoknak, illetve felhasználhatjuk őket további fogások elkészítéséhez is!
Borítókép: Shutterstock
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.