Semmi kedved ahhoz, hogy kitaláld, mi legyen a menü, aztán összeírd a bevásárlólistát, és beszerezz mindent? Valljuk be, nagy terhet venne le a vállunkról, ha valaki mindezt elintézné helyettünk! A Chefbag.hu szolgáltatása éppen erre a problémára talált megoldást. Minden héten új recepteket kínálnak, ráadásul a sütés-főzéshez szükséges alapanyagot meg is rendelhetjük az oldalon.
10 dkg feta sajt
1 dl görög joghurt
5 dkg csicseriborsó liszt
3 db tojás
5 dkg olívabogyó
5 dkg zöld olívabogyó
0,5 db citrom
0,5 db póréhagyma
1 gerezd fokhagyma
5 dkg kelkáposzta
friss petrezselyem
friss oregano
friss bazsalikom
olívaolaj
1 g sütőpor
só
bors
serpenyő
keverőtál
blender / botmixer
1. Az olívabogyó-pástétom
Botmixerrel összedaráljuk az olívabogyókat, az aszalt paradicsomot, a fokhagymát, a bazsalikomot és az oregano leveleinek 2/3 részét. Hozzáadjuk az olívaolaj felét, belefacsarunk egy fél citromot, megborsozzuk majd pürésítjük.
2. Az előkészítés
Megmossuk és megszárítjuk a zöldségeket. A kelkáposztát és a póréhagymát felszeleteljük, a zöldfűszereket apróra vágjuk.
3. A zöldségek
Egy serpenyőben egy kevés olíva olajat hevítünk, majd belerakjuk a póréhagymát, és közepes lángon addig pároljuk, amíg barnulni kezd (kb.4-5 perc). Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a kelkáposztát, sózzuk, borsozzuk, majd puhára pároljuk. Ha kész, félretesszük egy tányérra, és egy kicsit hűlni hagyjuk.
4. A lepény
Egy keverőtálbanösszekeverjük a tojást, a csicseriborsó lisztet, a sütőport, egy evőkanál olívaolajat és 1 dl vizet. Sózzuk, borsozzuk, és állni hagyjuk. 5 perc után hozzákeverjük a zöldségeket, és a feta sajt 2/3 részét.
5. A sütés
A serpenyőt, amiben a lepényt sütöttük eltörtöljük, egy kevés olívaolajat öntünk bele, és ráütjük a tojásokat. Sózzuk, borsozuk, és pár percig sütjük.
6. A tojás
Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, a masszából lepényeket formálunk, és közepes lángon a lepény egyik oldalát kb. 4 percig sütjük, majd, majd további 3-4 percig a ásik oldalát. Ha kész, félretesszük, és lefedve melegen tartjuk.
7. A tálalás
A tükörtojást rárakjuk a lepényre,megszórjuka maradék kecskesajttal és zöldfűszerekkel.Az olívabogyó-pástétommal kínáljuk.
A recept alapanyagai már nem biztos, hogy rendelhetőek, az aktuális recepteket megtalálod a chefbag.hu oldalon.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.