Rakott zöldbab darált hússal
Mákos guba
Dubarry-csirkemell
Farsangi szalagos fánk
Zsemlegombóc
Klasszikus kuglóf
Tojásos nokedli fejes salátával
Dödölle - az eredeti recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus grízgaluska leves
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mézes-mustáros csirkemell
Finomfőzelék
Klasszikus stíriai metélt
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Hagymás rostélyos
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Alapételek

Ettől a gyümölcstől lesz édes a házi ketchup: ha így készíted, a boltinál is finomabb lesz

Házi ketchup Eszti módra recept
A ketchup az egyik legnépszerűbb szósz és mártogatós, amely nélkül a sült krumpli elképzelhetetlen. A boltok polcain számtalan márka különféle ízesítésű ketchupjaiból válogathatunk, ám akár mi magunk is elkészíthetjük otthon.

A házi ketchup közel sem olyan bonyolult, mint elsőre tűnik, sőt aki szokott befőzni, annak ujjgyakorlat lesz elkészíteni ezt a szószt. A sima receptet azonban fel is lehet turbózni és egy igazán pikáns, édes verziót kapunk, ha egy meglepő összetevőt, almát is keverünk a paradicsomok mellé! A felhasznált alma nemcsak különleges, tartalmas ízt, hanem extra édességet is kölcsönöz a ketchupnak, így cukorból sem kell majd olyan sok bele.

ÍGY KÉSZÜL A HÁZI KETCHUP ESZTI MÓDRA - ALMÁVAL >>>

Hozzávalók:

  • 1 kg paradicsom
  • 40 dkg hagyma
  • 25 dkg alma
  • 1 tk chili
  • 25 dkg cukor
  • 1 ek só
  • 2 ek pirospaprika
  • 7 db szegfűszeg
  • 7 szem szegfűbors
  • fahéj
  • nátrium benzoát
Házi ketchup Eszti módra recept
Házi ketchup Eszti módra recept

Elkészítés:

  1. A paradicsomot és az almát megmossuk, csumáját kivágjuk, majd nagyjából feldaraboljuk. A hagymát meghámozzuk, és a paradicsommal azonos nagyságú darabokra vágjuk.
  2. Az egészet egy fazékba tesszük, majd hozzáadjuk a csípős paprikát, a sót, a fűszereket és a cukrot. Lassú tűzön pépesre főzzük, vagy kuktában 20 perc alatt puhára pároljuk.
  3. Mikor kihűlt, alaposan átpasszírozzuk, visszatesszük egy tiszta fazékba, és felforraljuk. Hozzákeverjük a tartósítószert, és tisztára mosott, lecsepegtetett üvegekbe töltjük. Fedéllel vagy celofánnal még forrón lezárjuk az üvegeket. Amennyiben celofánt használunk, az idő során a ketchup a bolti állagához hasonlóra be fog sűrűsödni.

Borítókép: Klock Eszter

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.