Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Mákos guba  recept
Mákos guba
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Alapételek

Ettől a gyümölcstől lesz édes a házi ketchup: ha így készíted, a boltinál is finomabb lesz

Házi ketchup Eszti módra recept
A ketchup az egyik legnépszerűbb szósz és mártogatós, amely nélkül a sült krumpli elképzelhetetlen. A boltok polcain számtalan márka különféle ízesítésű ketchupjaiból válogathatunk, ám akár mi magunk is elkészíthetjük otthon.

A házi ketchup közel sem olyan bonyolult, mint elsőre tűnik, sőt aki szokott befőzni, annak ujjgyakorlat lesz elkészíteni ezt a szószt. A sima receptet azonban fel is lehet turbózni és egy igazán pikáns, édes verziót kapunk, ha egy meglepő összetevőt, almát is keverünk a paradicsomok mellé! A felhasznált alma nemcsak különleges, tartalmas ízt, hanem extra édességet is kölcsönöz a ketchupnak, így cukorból sem kell majd olyan sok bele.

ÍGY KÉSZÜL A HÁZI KETCHUP ESZTI MÓDRA - ALMÁVAL >>>

Hozzávalók:

  • 1 kg paradicsom
  • 40 dkg hagyma
  • 25 dkg alma
  • 1 tk chili
  • 25 dkg cukor
  • 1 ek só
  • 2 ek pirospaprika
  • 7 db szegfűszeg
  • 7 szem szegfűbors
  • fahéj
  • nátrium benzoát
Házi ketchup Eszti módra recept
Házi ketchup Eszti módra recept

Elkészítés:

  1. A paradicsomot és az almát megmossuk, csumáját kivágjuk, majd nagyjából feldaraboljuk. A hagymát meghámozzuk, és a paradicsommal azonos nagyságú darabokra vágjuk.
  2. Az egészet egy fazékba tesszük, majd hozzáadjuk a csípős paprikát, a sót, a fűszereket és a cukrot. Lassú tűzön pépesre főzzük, vagy kuktában 20 perc alatt puhára pároljuk.
  3. Mikor kihűlt, alaposan átpasszírozzuk, visszatesszük egy tiszta fazékba, és felforraljuk. Hozzákeverjük a tartósítószert, és tisztára mosott, lecsepegtetett üvegekbe töltjük. Fedéllel vagy celofánnal még forrón lezárjuk az üvegeket. Amennyiben celofánt használunk, az idő során a ketchup a bolti állagához hasonlóra be fog sűrűsödni.

Borítókép: Klock Eszter

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.