Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Puncstorta  recept
Puncstorta
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Alapételek

Ettől a gyümölcstől lesz édes a házi ketchup: ha így készíted, a boltinál is finomabb lesz

Házi ketchup Eszti módra recept
A ketchup az egyik legnépszerűbb szósz és mártogatós, amely nélkül a sült krumpli elképzelhetetlen. A boltok polcain számtalan márka különféle ízesítésű ketchupjaiból válogathatunk, ám akár mi magunk is elkészíthetjük otthon.

A házi ketchup közel sem olyan bonyolult, mint elsőre tűnik, sőt aki szokott befőzni, annak ujjgyakorlat lesz elkészíteni ezt a szószt. A sima receptet azonban fel is lehet turbózni és egy igazán pikáns, édes verziót kapunk, ha egy meglepő összetevőt, almát is keverünk a paradicsomok mellé! A felhasznált alma nemcsak különleges, tartalmas ízt, hanem extra édességet is kölcsönöz a ketchupnak, így cukorból sem kell majd olyan sok bele.

ÍGY KÉSZÜL A HÁZI KETCHUP ESZTI MÓDRA - ALMÁVAL >>>

Hozzávalók:

  • 1 kg paradicsom
  • 40 dkg hagyma
  • 25 dkg alma
  • 1 tk chili
  • 25 dkg cukor
  • 1 ek só
  • 2 ek pirospaprika
  • 7 db szegfűszeg
  • 7 szem szegfűbors
  • fahéj
  • nátrium benzoát
Házi ketchup Eszti módra recept
Házi ketchup Eszti módra recept

Elkészítés:

  1. A paradicsomot és az almát megmossuk, csumáját kivágjuk, majd nagyjából feldaraboljuk. A hagymát meghámozzuk, és a paradicsommal azonos nagyságú darabokra vágjuk.
  2. Az egészet egy fazékba tesszük, majd hozzáadjuk a csípős paprikát, a sót, a fűszereket és a cukrot. Lassú tűzön pépesre főzzük, vagy kuktában 20 perc alatt puhára pároljuk.
  3. Mikor kihűlt, alaposan átpasszírozzuk, visszatesszük egy tiszta fazékba, és felforraljuk. Hozzákeverjük a tartósítószert, és tisztára mosott, lecsepegtetett üvegekbe töltjük. Fedéllel vagy celofánnal még forrón lezárjuk az üvegeket. Amennyiben celofánt használunk, az idő során a ketchup a bolti állagához hasonlóra be fog sűrűsödni.

Borítókép: Klock Eszter

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.