Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Alapételek

Hosszú tányér ajánlja: Cukorborsós medvehagymás-krémleves, és töltött, bundázott palacsinta

Hosszúhetényben van egy kis gourmet ház, a Hosszú Tányér, ahol Kun Péter a mesterszakács. A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet miatt jelenleg ők sem tudnak nyitva tartani, ezért rövid receptvideókban mesélik el a Mindmegette olvasóinak, hogy milyen finomságokban is utaznak a Hármashegy és a Zengő lábánál található mesés vidéken.

Ha már személyesen egy ideig nincs lehetőségünk tiszteletünket tenni ebbe a szuper étteremben, legalább legújabb cikksorozatunknak köszönhetően olyan kulináris élményekkel gazdagodhattok Hosszú tányér receptek és főzős videók által, hogy garantáljuk, ti is igazi gurmék lesztek. Ne ijedjetek meg a menütől, csak figyeljétek Péter, a séf kezét.

Van még egy jó hírünk is ám! A hetek óta tartó zárvatartás után, néhány napon belül akár a saját szemeddel is láthatod, illetve kóstolhatod a mester munkáit, hiszen napokon belül újra szélesre tárja kapuit étterem.

Cukorborsós medvehagymás-krémleves, tojásos körözöttel töltött, bundázott palacsinta

Hozzávalók:
15 dkg medvehagyma
20 dkg cukorborsó
1 dl növényi tejszín
só (ízlés szerint)
bors (ízlés szerint)
8 dl víz
1 fej hagyma
1 ek vaj

Elkészítés:
- A hagymát megdinszteljük a vajon, majd ráöntjük a cukorborsót. Ezután 3-4 percig alacsony lángon puhítjuk a hagymával.

- Felöntjük 8 dl vízzel, forrásig melegítjük, majd beletesszük az alaposan megmosott medvehagymát. Így 2 percig forraljuk, utána pedig hozzáadjuk a sót, a borsot és a tejszínt. Végül botmixerrel pépesítjük.

Levesbetét

Egyszerű palacsintát sütünk cukor nélkül, majd körözöttel (túró, tejföl, só, bors, egy darab főtt tojás apróra vágva, aprított medvehagyma) töltjük, aztán durva morzsában, lehetőség szerint pankómorzsában kisütjük.

+ Öntet

Aki pestot szeretne medvehagymából, így tegye:
A medvehagymát olívaolajjal, egy csipet sóval, egy csipet borssal, kis földimogyoróval, vagy mandulával összeturmixoljuk, majd szűrőn, vagy séfkendőn átfolyatjuk. Így felül lesz a pesto, alul pedig a medvehagymás olaj, ami salátákhoz kitűnő dresszing lehet.

Nézzük meg videón is!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.