Klasszikus grízgaluska leves
Mézes-mustáros csirkemell
Dödölle - az eredeti recept
Tárkonyos csirkeraguleves
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Babgulyás
Rakott zöldbab darált hússal
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Káposztás tészta egyszerűen
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Epres blondie
Kínai szezámmagos csirke
Farsangi szalagos fánk
Finomfőzelék
Vadas marha
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Krémes spenótfőzelék
Kijevi csirkemell rizibizivel
Alapételek

Hosszú tányér ajánlja: Cukorborsós medvehagymás-krémleves, és töltött, bundázott palacsinta

Hosszúhetényben van egy kis gourmet ház, a Hosszú Tányér, ahol Kun Péter a mesterszakács. A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet miatt jelenleg ők sem tudnak nyitva tartani, ezért rövid receptvideókban mesélik el a Mindmegette olvasóinak, hogy milyen finomságokban is utaznak a Hármashegy és a Zengő lábánál található mesés vidéken.

Ha már személyesen egy ideig nincs lehetőségünk tiszteletünket tenni ebbe a szuper étteremben, legalább legújabb cikksorozatunknak köszönhetően olyan kulináris élményekkel gazdagodhattok Hosszú tányér receptek és főzős videók által, hogy garantáljuk, ti is igazi gurmék lesztek. Ne ijedjetek meg a menütől, csak figyeljétek Péter, a séf kezét.

Van még egy jó hírünk is ám! A hetek óta tartó zárvatartás után, néhány napon belül akár a saját szemeddel is láthatod, illetve kóstolhatod a mester munkáit, hiszen napokon belül újra szélesre tárja kapuit étterem.

Cukorborsós medvehagymás-krémleves, tojásos körözöttel töltött, bundázott palacsinta

Hozzávalók:
15 dkg medvehagyma
20 dkg cukorborsó
1 dl növényi tejszín
só (ízlés szerint)
bors (ízlés szerint)
8 dl víz
1 fej hagyma
1 ek vaj

Elkészítés:
- A hagymát megdinszteljük a vajon, majd ráöntjük a cukorborsót. Ezután 3-4 percig alacsony lángon puhítjuk a hagymával.

- Felöntjük 8 dl vízzel, forrásig melegítjük, majd beletesszük az alaposan megmosott medvehagymát. Így 2 percig forraljuk, utána pedig hozzáadjuk a sót, a borsot és a tejszínt. Végül botmixerrel pépesítjük.

Levesbetét

Egyszerű palacsintát sütünk cukor nélkül, majd körözöttel (túró, tejföl, só, bors, egy darab főtt tojás apróra vágva, aprított medvehagyma) töltjük, aztán durva morzsában, lehetőség szerint pankómorzsában kisütjük.

+ Öntet

Aki pestot szeretne medvehagymából, így tegye:
A medvehagymát olívaolajjal, egy csipet sóval, egy csipet borssal, kis földimogyoróval, vagy mandulával összeturmixoljuk, majd szűrőn, vagy séfkendőn átfolyatjuk. Így felül lesz a pesto, alul pedig a medvehagymás olaj, ami salátákhoz kitűnő dresszing lehet.

Nézzük meg videón is!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.