Ha már személyesen egy ideig nincs lehetőségünk tiszteletünket tenni ebbe a szuper étteremben, legalább legújabb cikksorozatunknak köszönhetően olyan kulináris élményekkel gazdagodhattok Hosszú tányér receptek és főzős videók által, hogy garantáljuk, ti is igazi gurmék lesztek. Ne ijedjetek meg a menütől, csak figyeljétek Péter, a séf kezét.
Van még egy jó hírünk is ám! A hetek óta tartó zárvatartás után, néhány napon belül akár a saját szemeddel is láthatod, illetve kóstolhatod a mester munkáit, hiszen napokon belül újra szélesre tárja kapuit étterem.
Cukorborsós medvehagymás-krémleves, tojásos körözöttel töltött, bundázott palacsinta
Hozzávalók:
15 dkg medvehagyma
20 dkg cukorborsó
1 dl növényi tejszín
só (ízlés szerint)
bors (ízlés szerint)
8 dl víz
1 fej hagyma
1 ek vaj
Elkészítés:
- A hagymát megdinszteljük a vajon, majd ráöntjük a cukorborsót. Ezután 3-4 percig alacsony lángon puhítjuk a hagymával.
- Felöntjük 8 dl vízzel, forrásig melegítjük, majd beletesszük az alaposan megmosott medvehagymát. Így 2 percig forraljuk, utána pedig hozzáadjuk a sót, a borsot és a tejszínt. Végül botmixerrel pépesítjük.
Egyszerű palacsintát sütünk cukor nélkül, majd körözöttel (túró, tejföl, só, bors, egy darab főtt tojás apróra vágva, aprított medvehagyma) töltjük, aztán durva morzsában, lehetőség szerint pankómorzsában kisütjük.
Aki pestot szeretne medvehagymából, így tegye:
A medvehagymát olívaolajjal, egy csipet sóval, egy csipet borssal, kis földimogyoróval, vagy mandulával összeturmixoljuk, majd szűrőn, vagy séfkendőn átfolyatjuk. Így felül lesz a pesto, alul pedig a medvehagymás olaj, ami salátákhoz kitűnő dresszing lehet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.