A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Puncstorta  recept
Puncstorta
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Alapételek

Hosszú tányér ajánlja: Cukorborsós medvehagymás-krémleves, és töltött, bundázott palacsinta

Hosszúhetényben van egy kis gourmet ház, a Hosszú Tányér, ahol Kun Péter a mesterszakács. A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet miatt jelenleg ők sem tudnak nyitva tartani, ezért rövid receptvideókban mesélik el a Mindmegette olvasóinak, hogy milyen finomságokban is utaznak a Hármashegy és a Zengő lábánál található mesés vidéken.

Ha már személyesen egy ideig nincs lehetőségünk tiszteletünket tenni ebbe a szuper étteremben, legalább legújabb cikksorozatunknak köszönhetően olyan kulináris élményekkel gazdagodhattok Hosszú tányér receptek és főzős videók által, hogy garantáljuk, ti is igazi gurmék lesztek. Ne ijedjetek meg a menütől, csak figyeljétek Péter, a séf kezét.

Van még egy jó hírünk is ám! A hetek óta tartó zárvatartás után, néhány napon belül akár a saját szemeddel is láthatod, illetve kóstolhatod a mester munkáit, hiszen napokon belül újra szélesre tárja kapuit étterem.

Cukorborsós medvehagymás-krémleves, tojásos körözöttel töltött, bundázott palacsinta

Hozzávalók:
15 dkg medvehagyma
20 dkg cukorborsó
1 dl növényi tejszín
só (ízlés szerint)
bors (ízlés szerint)
8 dl víz
1 fej hagyma
1 ek vaj

Elkészítés:
- A hagymát megdinszteljük a vajon, majd ráöntjük a cukorborsót. Ezután 3-4 percig alacsony lángon puhítjuk a hagymával.

- Felöntjük 8 dl vízzel, forrásig melegítjük, majd beletesszük az alaposan megmosott medvehagymát. Így 2 percig forraljuk, utána pedig hozzáadjuk a sót, a borsot és a tejszínt. Végül botmixerrel pépesítjük.

Levesbetét

Egyszerű palacsintát sütünk cukor nélkül, majd körözöttel (túró, tejföl, só, bors, egy darab főtt tojás apróra vágva, aprított medvehagyma) töltjük, aztán durva morzsában, lehetőség szerint pankómorzsában kisütjük.

+ Öntet

Aki pestot szeretne medvehagymából, így tegye:
A medvehagymát olívaolajjal, egy csipet sóval, egy csipet borssal, kis földimogyoróval, vagy mandulával összeturmixoljuk, majd szűrőn, vagy séfkendőn átfolyatjuk. Így felül lesz a pesto, alul pedig a medvehagymás olaj, ami salátákhoz kitűnő dresszing lehet.

Nézzük meg videón is!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.