Van egy élesztőrecept, ami az interneten kering, koszovói házi élesztő néven:
Hozzávalók 5 dkg-hoz (ez egy kocka friss élesztőnek felel meg):
1 dl pasztőrözetlen sör
1 evőkanál liszt
1 teáskanál cukor
Elkészítés:
Összekeverjük, szobahőmérsékleten állni hagyjuk, körülbelül egy éjszakát. Másnap már készülhet is a foszlós kalács!
Ami nagyon fontos: TÉNYLEG CSAK PASZTŐRIZÁLATLAN - másik nevén tank - SÖRREL működik, mivel abban van élesztőgomba! Nézzétek meg jól, hogy mit vesztek/rendeltek!
Az elkészítés metódusát megtaláljátok ezen a Facebook oldalon!
Mi van akkor, ha túl sok élesztőt halmoztál fel első pánikreakciódban, vagy, ha éppen már csak félkilós kiszerelésben kaptál? Nos, akkor jöhet a fagyasztás! 5 dkg-os adagokra vágd, fóliázd, és mehet a mélyhűtőbe. Ahhoz, hogy felfusson, 24 órával a felhasználás előtt ki kell venni, és hagyni, hogy magától felolvadjon: semmi mikrózás, semmi radiátoron olvasztás!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.