A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus stíriai metélt
Epres blondie
Kapros tökfőzelék virslivel
Csupacsokis brownie
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Kijevi csirkemell rizibizivel
Körömpörkölt csülökkel
Rakott zöldbab darált hússal
Farsangi szalagos fánk
Klasszikus grízgaluska leves
Dödölle - az eredeti recept
Dubarry-csirkemell
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus kuglóf
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Hagymás rostélyos
Tárkonyos csirkeraguleves
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Alapételek

Készüljön fel! Idén drágább lesz a húsvéti sonka

Igaz, nem várható ellátási zavar a húsvéti füstölt húskészítmények piacán, ugyanis az ágazati vállalatok széles kínálattal készülnek. Azonban a termékek tavalyhoz képest magasabb áron kaphatók majd, és nem a koronavírus miatt - közölte a Hússzövetség elnöke az MTI-vel.

Éder Tamás elmondta, hogy a húsvéti füstölt hústermékekből évek óta mintegy 6-7 ezer tonna fogy, így idén is hasonló forgalomra számít. Kiemelte, hogy a húsüzemekben már jóval húsvét előtt megkezdődik a felkészülés. Vannak olyan készítmények, például a hagyományos pácolt, érlelt, füstölt termékek, amelyeket már hetek óta gyártanak.

Az elnök megjegyezte, hogy az ellátásban nem lesz gond, azonban a vállalatok tartanak attól, hogy a koronavírus-járvány történései a vásárlókat a húsvéti ünnepek előtt takarékosságra kényszerítik, és ezért az olcsóbb, gyengébb minőségű termékek iránti kereslet nő majd. Ezzel megtörhet az elmúlt évek tendenciája, amikor a jobb minőségű, hosszabb érlelési idejű, hagyományos termékek iránti kereslet lassan és folyamatosan emelkedett a gyorsérlelésű, főzött, pácolt termékek rovására. A fogyasztók felismerték, hogy az ár igenis érdemi minőségi különbséget jelez a lényegesen olcsóbb és a drágább húsvéti füstölt készítmények között.

Éder Tamás rámutatott, hogy az árak idei emelkedése független a koronavírus-járványtól. Annak hátterében az afrikai sertéspestis világpiaci hatásai állnak, ami miatt drasztikusan emelkedik az alapanyagár. A tavalyi húsvét előtti időszakhoz képest az élősertés ára mintegy 50 százalékkal nőtt, ehhez képest egy év alatt a húskészítmények árai csak 20 százalék körüli mértékben emelkedtek. Ahhoz, hogy a növekvő önköltségeket a húsipari cégek az árakban ki tudják fejezni, további áremelkedésre lenne szükség - fűzte hozzá.

HÉTFŐTŐL RÖVIDÍTETT NYITVATARTÁSSAL MŰKÖDIK AZ ALDI >>>

ÍGY PIACOZZUNK BIZTONSÁGOSAN JÁRVÁNY IDEJÉN >>>

GÁSPÁR BEA KONYHÁJA: TÁRKONYOS CSIRKEGOMBÓCLEVES, AHOGY MI SZERETJÜK >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.