Madártejszelet recept
Madártejszelet
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Minestrone recept
Minestrone
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Alapételek

Készüljön fel! Idén drágább lesz a húsvéti sonka

Igaz, nem várható ellátási zavar a húsvéti füstölt húskészítmények piacán, ugyanis az ágazati vállalatok széles kínálattal készülnek. Azonban a termékek tavalyhoz képest magasabb áron kaphatók majd, és nem a koronavírus miatt - közölte a Hússzövetség elnöke az MTI-vel.

Éder Tamás elmondta, hogy a húsvéti füstölt hústermékekből évek óta mintegy 6-7 ezer tonna fogy, így idén is hasonló forgalomra számít. Kiemelte, hogy a húsüzemekben már jóval húsvét előtt megkezdődik a felkészülés. Vannak olyan készítmények, például a hagyományos pácolt, érlelt, füstölt termékek, amelyeket már hetek óta gyártanak.

Az elnök megjegyezte, hogy az ellátásban nem lesz gond, azonban a vállalatok tartanak attól, hogy a koronavírus-járvány történései a vásárlókat a húsvéti ünnepek előtt takarékosságra kényszerítik, és ezért az olcsóbb, gyengébb minőségű termékek iránti kereslet nő majd. Ezzel megtörhet az elmúlt évek tendenciája, amikor a jobb minőségű, hosszabb érlelési idejű, hagyományos termékek iránti kereslet lassan és folyamatosan emelkedett a gyorsérlelésű, főzött, pácolt termékek rovására. A fogyasztók felismerték, hogy az ár igenis érdemi minőségi különbséget jelez a lényegesen olcsóbb és a drágább húsvéti füstölt készítmények között.

Éder Tamás rámutatott, hogy az árak idei emelkedése független a koronavírus-járványtól. Annak hátterében az afrikai sertéspestis világpiaci hatásai állnak, ami miatt drasztikusan emelkedik az alapanyagár. A tavalyi húsvét előtti időszakhoz képest az élősertés ára mintegy 50 százalékkal nőtt, ehhez képest egy év alatt a húskészítmények árai csak 20 százalék körüli mértékben emelkedtek. Ahhoz, hogy a növekvő önköltségeket a húsipari cégek az árakban ki tudják fejezni, további áremelkedésre lenne szükség - fűzte hozzá.

HÉTFŐTŐL RÖVIDÍTETT NYITVATARTÁSSAL MŰKÖDIK AZ ALDI >>>

ÍGY PIACOZZUNK BIZTONSÁGOSAN JÁRVÁNY IDEJÉN >>>

GÁSPÁR BEA KONYHÁJA: TÁRKONYOS CSIRKEGOMBÓCLEVES, AHOGY MI SZERETJÜK >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.