Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Mákos guba  recept
Mákos guba
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Hétköznap este ritkán jut időnk háromfogásos vacsorát főzni, ilyenkor a gyorsaság és a praktikum számít. Ha csak fél óránk van a család elé tenni valami finomat és táplálót, készítsünk csirkét! Íme egy szuper mangós csirkemell, és hogy ne legyen unalmas, köretként készítsünk mellé fahéjas bulgurt. Mutatjuk, hogy!
FŐZZ, AKÁR EGY SÉF!

Semmi kedved ahhoz, hogy kitaláld, mi legyen a menü, aztán összeírd a bevásárlólistát, és beszerezz mindent? Valljuk be, nagy terhet venne le a vállunkról, ha valaki mindezt elintézné helyettünk! A Chefbag.hu szolgáltatása éppen erre a problémára talált megoldást. Minden héten új recepteket kínálnak, ráadásul a sütés-főzéshez szükséges alapanyagot meg is rendelhetjük az oldalon.

MANGÓS CSIRKE BULGURRAL >>>
A HOZZÁVALÓK:

40 dkg csirkemell
15 dkg bulgur
5 dkg mangócsatni
2 szál újhagyma
2 db babérlevél
1 db egész fahéj
0,7 dkg curry
0,7 dkg őrölt kömény
1 csipetnyi cayennebors-pehely
olívaolaj

bors

AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LESZ:

keverőtál
lábas
serpenyő

A RECEPTHEZ SZÜKSÉGES ÖSSZES ALAPANYAGOT MOST MEGRENDELHETED A CHEFBAG.HU OLDALÁN!
LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE:

1. A megmosott és szárazra törölt csirkemellet bevagdossuk, az újhagymát felkarikázzuk. A mangócsatnit, a curryt, az őrölt köményt összekeverjük, hozzáadunk egy kis olívaolajat és megsózzuk.


2. A csirkemelleket megkenjük a mangós páccal úgy, hogy a bevagdosott részekbe is jusson bőven, majd sütésig félretesszük.

3. A hideg vízzel átöblített bulgurt egy tálba tesszük, felöntjük kétszer annyi forró vízzel, megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a fahéjat és a babérlevelet. Lefedjük, és 20 percig pihenni hagyjuk. Amikor megpuhult, eltávolítjuk a fahéjat és a babérlevelet.

4. A bepácolt csirkemelleket felhevített olívaolajon közepes lángon készre sütjük. Ugyanebben a serpenyőben megpirítjuk az újhagymát, és megszórjuk cayenne borssal, majd hozzáadjuk a kész bulgurt, és összeforgatjuk.

5. A mangós csirkemellet az aromás bulgurral tálaljuk, újahagymával díszítjük.

A recept alapanyagai már nem biztos, hogy rendelhetőek, az aktuális recepteket megtalálod a chefbag.hu oldalon.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.