Semmi kedved ahhoz, hogy kitaláld, mi legyen a menü, aztán összeírd a bevásárlólistát, és beszerezz mindent? Valljuk be, nagy terhet venne le a vállunkról, ha valaki mindezt elintézné helyettünk! A Chefbag.hu szolgáltatása éppen erre a problémára talált megoldást. Minden héten új recepteket kínálnak, ráadásul a sütés-főzéshez szükséges alapanyagot meg is rendelhetjük az oldalon.
40 dkg csirkemell
15 dkg bulgur
5 dkg mangócsatni
2 szál újhagyma
2 db babérlevél
1 db egész fahéj
0,7 dkg curry
0,7 dkg őrölt kömény
1 csipetnyi cayennebors-pehely
olívaolaj
só
bors
keverőtál
lábas
serpenyő
1. A megmosott és szárazra törölt csirkemellet bevagdossuk, az újhagymát felkarikázzuk. A mangócsatnit, a curryt, az őrölt köményt összekeverjük, hozzáadunk egy kis olívaolajat és megsózzuk.
2. A csirkemelleket megkenjük a mangós páccal úgy, hogy a bevagdosott részekbe is jusson bőven, majd sütésig félretesszük.
3. A hideg vízzel átöblített bulgurt egy tálba tesszük, felöntjük kétszer annyi forró vízzel, megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a fahéjat és a babérlevelet. Lefedjük, és 20 percig pihenni hagyjuk. Amikor megpuhult, eltávolítjuk a fahéjat és a babérlevelet.
4. A bepácolt csirkemelleket felhevített olívaolajon közepes lángon készre sütjük. Ugyanebben a serpenyőben megpirítjuk az újhagymát, és megszórjuk cayenne borssal, majd hozzáadjuk a kész bulgurt, és összeforgatjuk.
5. A mangós csirkemellet az aromás bulgurral tálaljuk, újahagymával díszítjük.
A recept alapanyagai már nem biztos, hogy rendelhetőek, az aktuális recepteket megtalálod a chefbag.hu oldalon.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.