Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Alapételek

Maradékból finomat: villámgyors kekszes-mascarponés pohárkrém

Nem kell varázslónak lennünk ahhoz, hogy néhány megmaradt finom falatból pazar lakomát rittyentsünk. Ezúttal arra adunk ötletet, hogy ha túl sok kekszet sütöttél, hogyan használd fel egy mennyei pohárkrémhez.

Alaprecept: Kakaós-fahéjas keksz

Hozzávalók (18 darabhoz):
30 dkg liszt
20 dkg vaj
2 ek keserű kakaópor
1 tk sütőpor
2 tk őrölt fahéj
20 dkg kristálycukor
2 db tojás

1. A lisztet elmorzsoljuk a felkockázott, puha vajjal, majd hozzákeverjük a kakaót és a sütőport, továbbá az őrölt fahéjat. Ezután hozzáadjuk a cukorral felhabosított tojást, és alaposan összedolgozzuk az egészet.

2. Az így kapott tésztából 18 db gombócot formázunk, azután kissé ellapítjuk azokat, és két, sütőpapírral kibélelt tepsiben elrendezzük. Hagyjunk a kekszek között elegendő helyet! A süteményeket a 180 fokra előmelegített sütőben tepsinként 12 percig sütjük. Végül hagyjuk kihűlni őket.

Elkészítési idő: 45 perc

A maradékból: Kekszes-mascarponés pohárkrém

Hozzávalók (4 személyre):
40 dkg mascarpone
4 ek porcukor
1 tasak vaníliás cukor
200 ml habtejszín
8 db kakaós-fahéjas keksz
20 dkg eper
citromfűlevelek

1. A mascarponét kikeverjük a kétféle cukorral, majd beleforgatjuk a lágy habbá vert tejszínt.

2. A 6 db kekszet apróra törjük, és elosztjuk 4 db desszertespohárban. A mascarponés krém kétharmadát rétegezzük a poharakba, majd elrendezzük rajta a megtisztított, cikkekre felvágott epret, és rákanalazzuk a maradék krémet. A pohárdesszert tetejét megszórjuk a megmaradt, nagyobb darabokra tördelt keksszel. Az édességet kb. 1 órára a hűtőbe tesszük. Néhány citromfűlevéllel díszítve kínáljuk.

Elkészítési idő: 30 perc + hűtés

Tipp:

A pohárkrémet mascarpone helyett túróval is elkészítheted. Az alsó kekszes réteget ízlés szerint meglocsolhatod egy kevés kávé- vagy mandulalikőrrel.

MARADÉKBÓL FINOMAT: KÉSZÍTS RAKOTT TÉSZTÁT A MEGMARADT BOLOGNAIBÓL >>>

MARADÉKBÓL FINOMAT! ÍGY LESZ A KALÁCSBÓL KALÁCSPUDING >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.