Hozzávalók (18 darabhoz):
30 dkg liszt
20 dkg vaj
2 ek keserű kakaópor
1 tk sütőpor
2 tk őrölt fahéj
20 dkg kristálycukor
2 db tojás
1. A lisztet elmorzsoljuk a felkockázott, puha vajjal, majd hozzákeverjük a kakaót és a sütőport, továbbá az őrölt fahéjat. Ezután hozzáadjuk a cukorral felhabosított tojást, és alaposan összedolgozzuk az egészet.
2. Az így kapott tésztából 18 db gombócot formázunk, azután kissé ellapítjuk azokat, és két, sütőpapírral kibélelt tepsiben elrendezzük. Hagyjunk a kekszek között elegendő helyet! A süteményeket a 180 fokra előmelegített sütőben tepsinként 12 percig sütjük. Végül hagyjuk kihűlni őket.
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók (4 személyre):
40 dkg mascarpone
4 ek porcukor
1 tasak vaníliás cukor
200 ml habtejszín
8 db kakaós-fahéjas keksz
20 dkg eper
citromfűlevelek
1. A mascarponét kikeverjük a kétféle cukorral, majd beleforgatjuk a lágy habbá vert tejszínt.
2. A 6 db kekszet apróra törjük, és elosztjuk 4 db desszertespohárban. A mascarponés krém kétharmadát rétegezzük a poharakba, majd elrendezzük rajta a megtisztított, cikkekre felvágott epret, és rákanalazzuk a maradék krémet. A pohárdesszert tetejét megszórjuk a megmaradt, nagyobb darabokra tördelt keksszel. Az édességet kb. 1 órára a hűtőbe tesszük. Néhány citromfűlevéllel díszítve kínáljuk.
Elkészítési idő: 30 perc + hűtés
Tipp:
A pohárkrémet mascarpone helyett túróval is elkészítheted. Az alsó kekszes réteget ízlés szerint meglocsolhatod egy kevés kávé- vagy mandulalikőrrel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.