Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Mákos guba  recept
Mákos guba
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Alapételek

Maradékból finomat: villámgyors kekszes-mascarponés pohárkrém

Nem kell varázslónak lennünk ahhoz, hogy néhány megmaradt finom falatból pazar lakomát rittyentsünk. Ezúttal arra adunk ötletet, hogy ha túl sok kekszet sütöttél, hogyan használd fel egy mennyei pohárkrémhez.

Alaprecept: Kakaós-fahéjas keksz

Hozzávalók (18 darabhoz):
30 dkg liszt
20 dkg vaj
2 ek keserű kakaópor
1 tk sütőpor
2 tk őrölt fahéj
20 dkg kristálycukor
2 db tojás

1. A lisztet elmorzsoljuk a felkockázott, puha vajjal, majd hozzákeverjük a kakaót és a sütőport, továbbá az őrölt fahéjat. Ezután hozzáadjuk a cukorral felhabosított tojást, és alaposan összedolgozzuk az egészet.

2. Az így kapott tésztából 18 db gombócot formázunk, azután kissé ellapítjuk azokat, és két, sütőpapírral kibélelt tepsiben elrendezzük. Hagyjunk a kekszek között elegendő helyet! A süteményeket a 180 fokra előmelegített sütőben tepsinként 12 percig sütjük. Végül hagyjuk kihűlni őket.

Elkészítési idő: 45 perc

A maradékból: Kekszes-mascarponés pohárkrém

Hozzávalók (4 személyre):
40 dkg mascarpone
4 ek porcukor
1 tasak vaníliás cukor
200 ml habtejszín
8 db kakaós-fahéjas keksz
20 dkg eper
citromfűlevelek

1. A mascarponét kikeverjük a kétféle cukorral, majd beleforgatjuk a lágy habbá vert tejszínt.

2. A 6 db kekszet apróra törjük, és elosztjuk 4 db desszertespohárban. A mascarponés krém kétharmadát rétegezzük a poharakba, majd elrendezzük rajta a megtisztított, cikkekre felvágott epret, és rákanalazzuk a maradék krémet. A pohárdesszert tetejét megszórjuk a megmaradt, nagyobb darabokra tördelt keksszel. Az édességet kb. 1 órára a hűtőbe tesszük. Néhány citromfűlevéllel díszítve kínáljuk.

Elkészítési idő: 30 perc + hűtés

Tipp:

A pohárkrémet mascarpone helyett túróval is elkészítheted. Az alsó kekszes réteget ízlés szerint meglocsolhatod egy kevés kávé- vagy mandulalikőrrel.

MARADÉKBÓL FINOMAT: KÉSZÍTS RAKOTT TÉSZTÁT A MEGMARADT BOLOGNAIBÓL >>>

MARADÉKBÓL FINOMAT! ÍGY LESZ A KALÁCSBÓL KALÁCSPUDING >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.