Madártejszelet recept
Madártejszelet
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Minestrone recept
Minestrone
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
A fasírt eltérhet a hagyományostól - ez csak hozzávalók és ízesítés kérdése.

- A fasírtban a darált hús negyedét reszelt sárgarépával, zabpehellyel vagy kuszkusszal helyettesítheted. Ezek mindegyike fellazítja a masszát, másrészt kevesebbe is kerül.

- A beáztatott zsemlét helyettesítheted semleges ízű vagy aromás sajttal, amit előzőleg durvára reszeltél. A fűszerezés is számít, ettől függően szinte ugyanolyan alapanyagból készíthetsz mexikói, angol vagy épp olasz változatot.

- A megmaradt chips szintén különlegessé teszi a hagyományos ételt. Morzsolj durvára két maroknyit, és keverd a darált húshoz meg a többi hozzávalóhoz!

- Ha nem találsz a kamrában szikkadt zsemlét vagy kenyeret, a masszát félzsíros tehéntúróval is lazíthatod. (50 dkg darált húshoz kb. 15 dkg túrót számíts!) Még finomabb lesz, ha a só, a bors és az ételízesítő mellett 2 tk mustárral ízesíted. Ezután ugyanúgy süsd ki, mint a hagyományosat!

- Sütés közben nem esik szét, illetve nem reped meg az egybesült fasírt, ha a szokott módon elkészített húsmasszába még 1-2 ek burgonyakeményítőt keversz. Ha pedig nincs otthon friss tojás, reszelj 1 közepes nagyságú nyers krumplit a darált húshoz, azzal is kellően összeáll.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.