Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Puncstorta  recept
Puncstorta
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Alapételek

Variációk húsgolyóra - fasírt 5-féleképpen

A fasírt eltérhet a hagyományostól - ez csak hozzávalók és ízesítés kérdése.

- A fasírtban a darált hús negyedét reszelt sárgarépával, zabpehellyel vagy kuszkusszal helyettesítheted. Ezek mindegyike fellazítja a masszát, másrészt kevesebbe is kerül.

- A beáztatott zsemlét helyettesítheted semleges ízű vagy aromás sajttal, amit előzőleg durvára reszeltél. A fűszerezés is számít, ettől függően szinte ugyanolyan alapanyagból készíthetsz mexikói, angol vagy épp olasz változatot.

- A megmaradt chips szintén különlegessé teszi a hagyományos ételt. Morzsolj durvára két maroknyit, és keverd a darált húshoz meg a többi hozzávalóhoz!

- Ha nem találsz a kamrában szikkadt zsemlét vagy kenyeret, a masszát félzsíros tehéntúróval is lazíthatod. (50 dkg darált húshoz kb. 15 dkg túrót számíts!) Még finomabb lesz, ha a só, a bors és az ételízesítő mellett 2 tk mustárral ízesíted. Ezután ugyanúgy süsd ki, mint a hagyományosat!

- Sütés közben nem esik szét, illetve nem reped meg az egybesült fasírt, ha a szokott módon elkészített húsmasszába még 1-2 ek burgonyakeményítőt keversz. Ha pedig nincs otthon friss tojás, reszelj 1 közepes nagyságú nyers krumplit a darált húshoz, azzal is kellően összeáll.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.