- A fasírtban a darált hús negyedét reszelt sárgarépával, zabpehellyel vagy kuszkusszal helyettesítheted. Ezek mindegyike fellazítja a masszát, másrészt kevesebbe is kerül.
- A beáztatott zsemlét helyettesítheted semleges ízű vagy aromás sajttal, amit előzőleg durvára reszeltél. A fűszerezés is számít, ettől függően szinte ugyanolyan alapanyagból készíthetsz mexikói, angol vagy épp olasz változatot.
- A megmaradt chips szintén különlegessé teszi a hagyományos ételt. Morzsolj durvára két maroknyit, és keverd a darált húshoz meg a többi hozzávalóhoz!
- Ha nem találsz a kamrában szikkadt zsemlét vagy kenyeret, a masszát félzsíros tehéntúróval is lazíthatod. (50 dkg darált húshoz kb. 15 dkg túrót számíts!) Még finomabb lesz, ha a só, a bors és az ételízesítő mellett 2 tk mustárral ízesíted. Ezután ugyanúgy süsd ki, mint a hagyományosat!
- Sütés közben nem esik szét, illetve nem reped meg az egybesült fasírt, ha a szokott módon elkészített húsmasszába még 1-2 ek burgonyakeményítőt keversz. Ha pedig nincs otthon friss tojás, reszelj 1 közepes nagyságú nyers krumplit a darált húshoz, azzal is kellően összeáll.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.