Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mákos guba  recept
Mákos guba
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Érdekességek

Megható gesztus: 250 liter babgulyást főzőtt a békéscsabai vendéglős a gátakon dolgozóknak

Ásós Géza, a békéscsabai Kira étterem tulajdonosa
A békéscsabai Kira vendéglő tulajdonosa és csapata négyszáz főre készített csülkös babgulyást a budapesti gátakon, az árvízi védekezésben résztvevőknek. Ásós Géza, saját kontójára 250 liter isteni levessel lakatta jól az ott dolgozó embereket.

"Mindannyian vettünk már részt árvízi védekezésben, és pakoltunk homokzsákokat. Itt Békésben mi is tudjuk, hogy milyen, amikor jön az ár. Nem felejtettük el, hogy honnan indultunk, ezért kötelességünknek éreztük, hogy segítsük azokat, akik most a gátakon állnak helyt" – Ásós Géza, a békéscsabai Kira étterem tulajdonosa, aki tegnap 400 főre készített csülkös babgulyást a budapesti gátakon, az árvízi védekezésben résztvevőknek.

Ahogy a Beol.hu beszámolt róla, a csapat összesen 250 liter csülkös babgulyást készített, csupa helyi alapanyagból, amit Ásós Géza biztosított az akcióhoz. A főzést délután háromkor kezdték a Fővárosi Csatornázási Művek egyik telephelyén, és a innen vitték az ételt a gáton dolgozóknak. A brigád a kiszállításban is részt vett, hogy személyesen is megköszönjék az áldozatos munkát, amivel a homkzsákokat töltögető és pakoló emberek vigyáznak a biztonságunkra a Duna mentén.

Ajánljuk még:

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.