Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Nincs is jobb a házi meggybefőttel készült meggyes piténél vagy piskótánál, de még a meggyleves is finomabb, ha saját terményből csináljuk. Az viszont, hogy a meggy befőzése július elején, többnyire 30 fokos nyári hőségben zajlik, érthető módon sokaknak kedvét szegi. Most mutatunk egy autentikus, garantáltan tartósító, főzés nélküli meggyeltevési metódust. Íme a pincés meggy!

Tombol a nyári befőzési szezon - és ezzel párhuzamosan a kánikula is, így még azoknak is komoly kihívás nekállni a gyümölcsök, zöldségek eltevésének, akik rutinosak és elszántak. Ez régen sem volt könnyű feladat, és már akkor sem átallottak a profi háziasszonyok kitalálni olyan trükköket, amivel leegyszerűsíthetik, megkönnyíthetik ezt a folyamatot. Így született meg a pincés meggy intézménye, ami egy: főzés nélküli befőzés, kettő: a meggy kimagozásán, majd a kész befőtt üvegekbe kanalazásán kívül sok feladat nincs vele. Akinek nincs pincéje, az se ijedjen meg. A hűtőszekrény legfelső polcán nagyjából ugyanaz a hőmérséklet, mint egy százéves téglapincében.


Hozzávalók a pincés meggyhez:

5 kg meggy (kimagozva)
1 kg kristálycukor
1 tk borkősav

Elkészítése:

  1. A meggyet kimagozzuk.
  2. Egy nagy tálban a gyümölcsöt összekeverjük a megfelelő mennyiségű cukorral, majd hűvös helyen (pincében vagy a hűtőszekrény legfelső polcán), időnként megkavarva addig pihentetjük (kb. 2 nap), amíg teljesen felolvad benne a cukor.
  3. Ha ez megtörtént, 1 tk botkősavat keverünk hozzá, majd kifertőtlenített befőttes üvegekbe szedjük, annyi lével, amennyi épp ellepi a gyümölcsöt. Celofánnal, és - ha megvan -, a befőttes üveg tetejével légmentesen lezárjuk.

TIPP: a visszamaradt meggylevet töltsük szörpös üvegbe, és dobjuk fel vele a házi limonádénkat, vagy fogyasszok mgában, szódával higítva!

Ezek is érdekelhetnek:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.