Tombol a nyári befőzési szezon - és ezzel párhuzamosan a kánikula is, így még azoknak is komoly kihívás nekállni a gyümölcsök, zöldségek eltevésének, akik rutinosak és elszántak. Ez régen sem volt könnyű feladat, és már akkor sem átallottak a profi háziasszonyok kitalálni olyan trükköket, amivel leegyszerűsíthetik, megkönnyíthetik ezt a folyamatot. Így született meg a pincés meggy intézménye, ami egy: főzés nélküli befőzés, kettő: a meggy kimagozásán, majd a kész befőtt üvegekbe kanalazásán kívül sok feladat nincs vele. Akinek nincs pincéje, az se ijedjen meg. A hűtőszekrény legfelső polcán nagyjából ugyanaz a hőmérséklet, mint egy százéves téglapincében.
5 kg meggy (kimagozva)
1 kg kristálycukor
1 tk borkősav
TIPP: a visszamaradt meggylevet töltsük szörpös üvegbe, és dobjuk fel vele a házi limonádénkat, vagy fogyasszok mgában, szódával higítva!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.