Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Nincs is jobb a házi meggybefőttel készült meggyes piténél vagy piskótánál, de még a meggyleves is finomabb, ha saját terményből csináljuk. Az viszont, hogy a meggy befőzése július elején, többnyire 30 fokos nyári hőségben zajlik, érthető módon sokaknak kedvét szegi. Most mutatunk egy autentikus, garantáltan tartósító, főzés nélküli meggyeltevési metódust. Íme a pincés meggy!

Tombol a nyári befőzési szezon - és ezzel párhuzamosan a kánikula is, így még azoknak is komoly kihívás nekállni a gyümölcsök, zöldségek eltevésének, akik rutinosak és elszántak. Ez régen sem volt könnyű feladat, és már akkor sem átallottak a profi háziasszonyok kitalálni olyan trükköket, amivel leegyszerűsíthetik, megkönnyíthetik ezt a folyamatot. Így született meg a pincés meggy intézménye, ami egy: főzés nélküli befőzés, kettő: a meggy kimagozásán, majd a kész befőtt üvegekbe kanalazásán kívül sok feladat nincs vele. Akinek nincs pincéje, az se ijedjen meg. A hűtőszekrény legfelső polcán nagyjából ugyanaz a hőmérséklet, mint egy százéves téglapincében.


Hozzávalók a pincés meggyhez:

5 kg meggy (kimagozva)
1 kg kristálycukor
1 tk borkősav

Elkészítése:

  1. A meggyet kimagozzuk.
  2. Egy nagy tálban a gyümölcsöt összekeverjük a megfelelő mennyiségű cukorral, majd hűvös helyen (pincében vagy a hűtőszekrény legfelső polcán), időnként megkavarva addig pihentetjük (kb. 2 nap), amíg teljesen felolvad benne a cukor.
  3. Ha ez megtörtént, 1 tk botkősavat keverünk hozzá, majd kifertőtlenített befőttes üvegekbe szedjük, annyi lével, amennyi épp ellepi a gyümölcsöt. Celofánnal, és - ha megvan -, a befőttes üveg tetejével légmentesen lezárjuk.

TIPP: a visszamaradt meggylevet töltsük szörpös üvegbe, és dobjuk fel vele a házi limonádénkat, vagy fogyasszok mgában, szódával higítva!

Ezek is érdekelhetnek:

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.