Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mákos guba  recept
Mákos guba
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Puncstorta  recept
Puncstorta
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Borok

Ez a jó fröccs titka: nem csak a bor-szóda arány a fontos!

A tökéletes fröccs titka /Fotó: Shutterstock
A nyári melegben nemcsak a sör tud frissítően hatni, hanem bizony a fröccs is. Arról megoszlanak a vélemények, hogy melyik verziója is a legjobb, változó, hogy ki mennyi borral és mennyire szénsavasan issza, ám egy közös: nincs ember, aki ne szeretné a fröccsöt!

A fröccs egyike azon nyári italoknak, melyet akár te magad is elkészíthetsz. Egyszerűnek tűnik, hiszen csak bor és szénszavas víz kell hozzá, amit az ízlésed szerint kell összekeverni, ám a titok megint a részletekben rejlik! Nem mindegy ugyanis, hogy milyen arányban kevered a bort a szódával, hogy ásványvizet vagy szódavizet használsz, és ami a legfontosabb, számít az is, milyen borból készíted ezt a hűsítő italt!

Milyen borból készüljön a fröccs?

Sokan úgy vélik, mivel a bor úgyis fel lesz vizezve, nem számít, hogy jó vagy rossz minőségű nedűt használnak hozzá, és beérik a nagyon olcsó, vendégváró vagy asztali italokkal. A fröccs azonban akkor lesz igazán finom, ha ízletes és jó a bor, amiből készül! A legfőbb kritérium, hogy a fröccs alapját adó bor legyen száraz!

A tökéletes fröccs titka /Fotó: Shutterstock
A tökéletes fröccs titka /Fotó: Shutterstock

Illatos fehérbor: Az aromája miatt a cserszegi fűszeres, az Irsai Olivér vagy a Királyleányka is szóba jöhet, de figyelj arra, hogy ha alacsony a bor savtartalma, akkor inkább magában idd, mert a szénsav hatására édesebb lehet az íze.

Friss, reduktív fehérbor: Olaszrizling vagy Szürkebarát és a Savignon blanc lehet jó választás.

Rosé: Ha rosét választasz, keresd a fanyarabb borokat.

Szódavíz legyen vagy jó az ásványvíz?

A Ripost cikke szerint nem is kérdés, és csakis a szóda lehet a jó megoldás, ugyanis tartósabbak a buborékok, így ha nem fogy el rögtön a fröccs, akkor sem tűnik el belőle a szénsav olyan hamar, mint mondjuk egy mezei ásványvízből.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.