Csörögefánk recept
Csörögefánk
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Minestrone recept
Minestrone
Borok

Ez a jó fröccs titka: nem csak a bor-szóda arány a fontos!

A tökéletes fröccs titka /Fotó: Shutterstock
A nyári melegben nemcsak a sör tud frissítően hatni, hanem bizony a fröccs is. Arról megoszlanak a vélemények, hogy melyik verziója is a legjobb, változó, hogy ki mennyi borral és mennyire szénsavasan issza, ám egy közös: nincs ember, aki ne szeretné a fröccsöt!

A fröccs egyike azon nyári italoknak, melyet akár te magad is elkészíthetsz. Egyszerűnek tűnik, hiszen csak bor és szénszavas víz kell hozzá, amit az ízlésed szerint kell összekeverni, ám a titok megint a részletekben rejlik! Nem mindegy ugyanis, hogy milyen arányban kevered a bort a szódával, hogy ásványvizet vagy szódavizet használsz, és ami a legfontosabb, számít az is, milyen borból készíted ezt a hűsítő italt!

Milyen borból készüljön a fröccs?

Sokan úgy vélik, mivel a bor úgyis fel lesz vizezve, nem számít, hogy jó vagy rossz minőségű nedűt használnak hozzá, és beérik a nagyon olcsó, vendégváró vagy asztali italokkal. A fröccs azonban akkor lesz igazán finom, ha ízletes és jó a bor, amiből készül! A legfőbb kritérium, hogy a fröccs alapját adó bor legyen száraz!

A tökéletes fröccs titka /Fotó: Shutterstock
A tökéletes fröccs titka /Fotó: Shutterstock

Illatos fehérbor: Az aromája miatt a cserszegi fűszeres, az Irsai Olivér vagy a Királyleányka is szóba jöhet, de figyelj arra, hogy ha alacsony a bor savtartalma, akkor inkább magában idd, mert a szénsav hatására édesebb lehet az íze.

Friss, reduktív fehérbor: Olaszrizling vagy Szürkebarát és a Savignon blanc lehet jó választás.

Rosé: Ha rosét választasz, keresd a fanyarabb borokat.

Szódavíz legyen vagy jó az ásványvíz?

A Ripost cikke szerint nem is kérdés, és csakis a szóda lehet a jó megoldás, ugyanis tartósabbak a buborékok, így ha nem fogy el rögtön a fröccs, akkor sem tűnik el belőle a szénsav olyan hamar, mint mondjuk egy mezei ásványvízből.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.