Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Borok

Gál Tibor-emlékkóstoló

Illő, hogy az egyetlen magyar borásztól, aki a világ deklaráltan legjobb vörösborát – a toscanai Ornellaia-t - is megalkotta a maga kategóriájában, ne csak szavakban búcsúzzunk, hanem poharat emeljünk emléke előtt.

Gál Tibor legfőbb célja volt, hogy itthon, Egerben ismételje meg sikereit, újraépítve ezzel szűkebb régiójának hírnevét. A legnagyobb lehetőséget a burgundi fajtákban, és természetesen a bikavérben látta. A sors kegyetlensége, hogy mikor az új telepítések termőre fordultak, megjelentek a rafinált dűlőszelekciók, akkor szakadt meg a ragyogóan szárnyaló pályaív…

Egri Chardonnay 2003
Illata fokozatosan nyílik ki, vaníliás-vajas jellegű. Szép, tartalmas komoly érlelési potenciállal. A 15 hónapos kishordós érlelés egyáltalán nem tolakodó, remekül illeszkedik a bor harmonikus ízvilágába.


Labirintos Bikavér 1999

Kissé világosabb színű, a széle halovány. Illata sem ígér túl sokat, kissé „öregecskedő”, ám ízében már nyoma sincs a túlkorosságnak, életgörbéjének csúcsán tart - ezért javasoljuk az idén elfogyasztani. Kissé megosztotta az értékelőket, akadt, aki magasabbra pozícionálta.


Pajados Egri Bikavér 2002

Dűlőszelektált úttörő Bikavér az egyik legizgalmasabb területről. Gyönyörű, behízelgő illatú, komplex, hosszú utóízű, jól iható bor, fejlődési potenciállal. Harmonikus, a „fa” nem lóg ki. Érdemes eltenni néhány üveggel.


Pinot Noir 2002
Édeskés, piros gyümölcsös illat, a háttérben megjelenik a tölgy is. A megszokottnál sötétebb színű Pinot Noir. Gazdag ízvilágú, kerek bor, melyben az alkohol is jelen van. Az egyik legszebb a honi palettán!


Egri Syrah-Merlot 2002
A pincészet talán legsikerültebb tétele, igazi NAGYBOR! Szebb, mint a fajtatiszta Syrah, a merlot jelentős pluszt tudott hozzátenni. Finoman fűszeres, ám mégis testes, gömbölyű, hosszú utóízzel. Biztosan meghálálja a palackos érlelést. Azon szerencsések, akik rendelkeznek pár palackkal, évről-évre figyelhetik fejlődését.


Cabernet Franc 2002
Kicsit világosabb bíbor színű, legalábbis a fajtához képest. Illata nem igazán karakteres. Könnyen fogyasztható, szépen, „Gálosan” iskolázott. A hordó nem dominál, azonban összességében hiányzik a klasszisokra jellemző finesz.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.