Zsemlegombóc
Farsangi szalagos fánk
Dubarry-csirkemell
Finomfőzelék
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Klasszikus kuglóf
Mákos guba
Rigó Jancsi, ahogy mi szeretjük
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Körömpörkölt csülökkel
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Kapros tökfőzelék virslivel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Vadas marha
Babgulyás
Krémes spenótfőzelék
Kijevi csirkemell rizibizivel
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Tárkonyos csirkeraguleves
Kínai szezámmagos csirke
A szikkadt, száraz kenyér nálunk a legtöbbször a darálóban végzi, hogy aztán zsemlemorzsaként tegyen hasonlóan jó szolgálatot. A péksütemények nagy részét azonban nem kell túl hamar halálra ítélni, a néhány naposak simán megmenthetők, felfrissíthetők. Mutatunk 4 trükköt, ami nektek is be fog válni!

1. Az előző napi szikkadt kenyeret vagy péksüteményt csomagoljuk egy papírzacskóba, és tegyük 160 fokra előmelegített sütőbe. Öt perc múlva a kenyerünk vagy a zsemlénk olyan lesz, mintha akkor vettük volna a péktől.
 

2. A zsemle újra friss lesz, ha lepermetezzük egy kevés vízzel, és néhány percre a forró sütőbe tesszük.

3. A szikkadt pékárut csomagoljuk nedves papírba, és így tegyük néhány percre a sütőbe. Friss és ropogós lesz.

4. Felfrissíthetjük az egy-két napos péksütit vagy kalácsot, ha néhány percig gőz fölött tartjuk, és utána középmeleg sütőben átmelegítjük.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.