Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Zsemlegombóc
Az eredeti Baklava
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Kínai szezámmagos csirke
Farsangi szalagos fánk
Vadasmártás sertéscombbal
Körömpörkölt csülökkel
Mirinda-szelet
Klasszikus stíriai metélt
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Dödölle - az eredeti recept
Dubarry-csirkemell
Mézes-mustáros csirkemell
Rakott zöldbab darált hússal
Vadas marha
Kijevi csirkemell rizibizivel
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti
Krémes spenótfőzelék
Praktikus

5 hiba, amit a botmixer használatakor elkövethetsz

A botmixer egy roppant egyszerű konyhai eszköz, ám mint minden kütyüt, ezt is meglepően könnyű nem megfelelően használni – ami természetesen nem tesz jót a gépnek és a készülő ételnek sem. Mutatjuk az apró malőröket!

Mindig jól jön egy botmixer, hiszen nem foglal sok helyet, pillanatok alatt összeszerelhető, így gyorsan elkészülhet bármilyen krémleves vagy turmix. Mutatjuk a leggyakoribb hibákat, amiket elkövethetsz a botmixerrel a kezedben!

Botmixerrel gyorsan pürésítheted a krémleveseket / Fotó: Shutterstock
Botmixerrel gyorsan pürésítheted a krémleveseket / Fotó: Shutterstock

1. Nem megfelelő edényt használsz

A legtöbb edényben elvileg használható a botmixer, de azért nem árt némi körültekintés. A keskeny, magas falú edény jó választás, hiszen fontos, hogy a pengéket eltakarja a folyadék. Ha ugyanis ez nem történik meg, nemcsak nem kever hatékonyan a gép, de ki is fröcsög az étel.

2. nyers zöldségek Aprításra használod

Ha botmixerrel próbálsz zöldséget aprítani, akkor hibát követsz el. Ezt a gépet az összetevők pürésítésére és cseppfolyosósítására tervezték. A hatékony működéshez megfelelő folyadékra van szükség – ha önmagában megpróbálsz feldarabolni bármilyen alapanyagot (pl. hagymát, sárgarépát) botmixerrel, egy sűrű paszta lesz a végeredmény. Aprításra a késes aprítót vagy a konyhai szeletelőt tudod használni.

Aprításra használd inkább a késes aprítót / Fotó: Shutterstock
Aprításra használd inkább a késes aprítót / Fotó: Shutterstock

3. Turmixolás közben mozdulatlanul tartod a gépet

Ha úgy érzed, hogy a pürésített étel nem elég sima, bársonyos, lehet, hogy nem jó a technikád. A lényeg: használat közben folyamatosan mozgasd a botmixert! Először mozgasd a mixert le és fel a keverőtálban, majd ha van hely, az edény egyik oldalától a másikig. A botmixert meg is döntheted a pengék dőlésszögének megfelelően. Ezek a mozdulatok segítenek, hogy az összes összetevő többször is átmenjen a kések között, és ne maradjanak kisebb-nagyobb ételdarabok a turmixban.

4. Krumplipürét készítesz vele

Ott van előtted egy tálnyi frissen főtt burgonya, amit pépesítenél? Jó ötletnek tűnik a botmixer – de ne tedd! Az igazság az, hogy a végeredmény egy ragacsos massza lesz, a pengék ugyanis rengeteg keményítőt szabadítanak fel, amitől a krumpli állaga teljesen megváltozik.

5. Nem jól tisztítod

Ne tedd a botmixert mosogatógépbe, és ne dörzsöld mosogatókefével! A legegyszerűbb módja a tisztításának, ha megtöltesz meleg, mosogatószeres vízzel egy magas falú edényt, és beleállítod a gépet, majd 5-10 másodpercre bekapcsolod. Ha ezt rögtön a használat után megteszed, ennyitől is szép tiszta lesz a gép. Ezután nincs más dolgod, mint egy konyharuhával szárazra törölni.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.