Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Mákos guba  recept
Mákos guba
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Érdemes végiggondolni, mit szeretnénk készíteni, mit szeretnénk enni. Ha felkészültek vagyunk, nemcsak a vásárlás, de a főzés is gyors és sikeres lesz.

Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este.

Sándor Adri vagyok, a Fanny konyha produkciós szerkesztője. Gyors és könnyű receptekkel várlak titeket. Főzzetek velem!
Sándor Adri vagyok, a Fanny konyha produkciós szerkesztője. Gyors és könnyű receptekkel várlak titeket. Főzzetek velem!

Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra.

Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :)

A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.

Több problémám is volt ezzel az étellel. Az egyik, hogy amióta elköltöztem otthonról, mindig felhívom anyukámat, ha császármorzsát akarok készíteni. Szegény elmondja minden félévben. „Nem írod fel?” Ó, már felírtam, de jobb ezt így hallani. Talán ez az egyetlen ilyen recept, amitől félek, persze, alaptalanul, mert valahogy mindig sikerül :) Jó, ez nem is igazi császármorzsa, legalábbis anyukám biztos kiakadna, ha tudná, hogy port vettem, és nem pedig darából csináltam. Ettől függetlenül féltem, hogy mit fogok én ezzel művelni. A másik félelmem az volt, hogy ezt mégis hogy fogjuk megfotózni. Lesz egy barna kupacunk. Volt is vele pakolás, de végül a kis rózsaszín formám lett a nyerő. A málna szószról nem tennék említést, önmagában akármikor fel tudnám falni, együtt a morzsával pedig csodálatos.

Lássuk, hogyan készíthetjük el villámgyorsan ezt a hagyományos desszertet, amelyet egy kevés nutellával megbolondítva szervírozunk, a lurkók legnagyobb örömére!

Nutellás császármorzsa

A boltból:
2 csomag császármorzsapor
400 ml tej
2 db tojás
2-3 ek nutella
250 g málna (fagyasztott)

A kamrából:
4-5 ek vaj
citromlé
2-3 ek porcukor + a szóráshoz

1. Keverjük simára a császármorzsaport a tejjel, a tojásokkal és a nutellával. Forrósítsuk fel a vaj felét, és közepes lángon pirítsuk meg rajta a massza felét. Ugyanígy készítsük el a megmaradt tésztamasszát is, azután villával törjük össze a kisült tésztát.
2. Tegyük tálba a felengedett málnát néhány csepp citromlével, valamint a porcukorral, és forrósítsuk fel. Ezt kínáljuk a porcukorral meghintett smarni mellé.

Egy adag: 575 kcal
Elkészítési idő: 25 perc

 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.