Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
MME15

Pontypörkölt és aszú: mit együnk és igyunk Tokajban?

Ez alkalommal az aranyló aszú származási helyét jártuk végig és megkóstoltuk, majd elkészítettük a vidék hagyományos fogásait.
FINOMSÁGOK TOKAJBAN

A vidék hagyományos konyháját - csakúgy, mint Magyarország legtöbb régiójáét - az egyszerűség jellemezte. Ám ha ma kóstoljuk végig Tokaj-Hegyalja ízeit, rusztikus ételekkel találkozunk.

A vidéket járva a szinte kötelező halászlé mellett sorra megízlelhetjük a vidék specialitásait: a pontypörköltet galuskával, a pácolt fogasfilét mandulás panírban, a harcsabrassóit vagy éppen a csőben sült erdei gombás süllőt. A megfelelő borról se feledkezzünk meg, hiszen mind jól tudjuk: a hal újra úszni kíván!

KINCS A POHÁRBAN

Már XIV. Lajos francia király is igen sokra tartotta a tokaji aszút. Ahogy ő mondta: Vinum regum, rex vinorum - azaz a királyok bora, a borok királya. A korábban csak édes borként ismert nedű népszerűsége napjainkban egyre nő. A bor különleges ízei akkor válnak igazán hangsúlyossá, ha a megfelelő étellel kínáljuk. Klasszikusnak számít például az előételként felszolgált liba- vagy kacsamáj és a tokaji aszú párosa.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.