Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
MME15

Pontypörkölt és aszú: mit együnk és igyunk Tokajban?

Ez alkalommal az aranyló aszú származási helyét jártuk végig és megkóstoltuk, majd elkészítettük a vidék hagyományos fogásait.

FINOMSÁGOK TOKAJBAN

A vidék hagyományos konyháját - csakúgy, mint Magyarország legtöbb régiójáét - az egyszerűség jellemezte. Ám ha ma kóstoljuk végig Tokaj-Hegyalja ízeit, rusztikus ételekkel találkozunk.

A vidéket járva a szinte kötelező halászlé mellett sorra megízlelhetjük a vidék specialitásait: a pontypörköltet galuskával, a pácolt fogasfilét mandulás panírban, a harcsa brassóit vagy éppen a csőben sült erdei gombás süllőt. A megfelelő borról se feledkezzünk meg, hiszen mind jól tudjuk: a hal újra úszni kíván!

KINCS A POHÁRBAN

Már XIV. Lajos francia király is igen sokra tartotta a tokaji aszút. Ahogy ő mondta: Vinum regum, rex vinorum - azaz a királyok bora, a borok királya. A korábban csak édes borként ismert nedű népszerűsége napjainkban egyre nő. A bor különleges ízei akkor válnak igazán hangsúlyossá, ha a megfelelő étellel kínáljuk. Klasszikusnak számít például az előételként felszolgált kacsa- vagy libamáj és a tokaji aszú párosa.

 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.