Farsangi szalagos fánk
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Tojásos nokedli fejes salátával
Klasszikus kuglóf
Krémes spenótfőzelék
Dubarry-csirkemell
Zsemlegombóc
Klasszikus grízgaluska leves
Finomfőzelék
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Körömpörkölt csülökkel
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Kijevi csirkemell rizibizivel
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Babgulyás
Mákos guba
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rakott zöldbab darált hússal
Epres blondie
Borok

3 zseniális koktél rozéból, amivel te lehetsz a kerti partik sztárja!

3 zseniális koktél rozéból, amivel te lehetsz a kerti partik sztárja!
Ha nyár, akkor fröccsszezon! De mi is a fröccs? Tulajdonképpen bor és szóda változó arányú elegye. Nos, aki ezen még csavarna egyet, annak most mutatunk egy pár izgalmas koktélt rozéból, szódából - és egy két meglepetés-kiegészítőből. Az íze mindnek káprázatos, a színük pedig ne tévesszen meg senkit: elég ütősek!
1. Rosé daiquiri

Hozzávalók 2 főre:
1 nagy marék fagyasztott eper
50 ml lime leve
100 ml fehér rum
40 g cukor
1/2 üveg rozé, fagyasztva

A bort előző nap jégkocka készítőbe töltjük és a fagyóba tesszük. Másnap a hozzávalókat egy erősebb blenderbe tesszük és alaposan összeturmixoljuk. Kínáljuk azonnal.

2. Bazsalikomos rozélimonádé

Hozzávalók 2 főre:
4 nagy bazsalikomlevél
2 szelet citrom
230 ml rozébor
1 dl vodka
kevés cukorszirup

Egy kancsóba bedobáljuk a citrom szeleteket és a bazsalikomleveleket, és egy arra alkalmas eszközzel megtörjük őket. Majd jeget aduk hozzá, rátöltjük a vodkát és a rozé bort. A végén adunk még hozzá egy kevés cukorszirupot, amit helyettesíthetünk vízben előre feloldott vízzel is. Alaposan elkeverjük. Jéggel teli poharakba töltjük.

3. Rozés sangria

Hozzávalók 4 főre:
3 db tetszőleges citrusgyümölcs (narancs, grépfrút, lime, citrom)
1/2 db sárgadinnye
1 maroknyi eper
1 maroknyi málna
friss mentalevelek
1 dl grépfrútlé
1 dl narancslé
4 dl szóda
1 üveg rozébor (750 ml)
cukorszirup (opcionális)

A citrusokat egy alapos mosás után szeletekre vágjuk, a dinnyét kockára vágjuk. Bedobáljuk őket egy nagyobb kancsóba vagy tetszőleges italadagolóba, hozzáadjuk a megmosott epret, málnát, mentalevelet. Felöntjük a grépfrút-, és narancslével, szódával és végül a rozé borral is. Ha valaki édesebben szereti, adhat hozzá cukorszirupot is. Érdemes legalább egy éjszakára hűtőbe tenni, hogy összeérjenek az ízek.

Aki szereti a rozét, annak ott a helye a 2019. május 31-június 2. között a Rosalia Fesztiválon a Városligetben! Sőt: a Mindmegette.hu-val most belépődet is megnyerheted -figyeljétek a facebook oldalunkat!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.