Hozzávalók 2 főre:
1 nagy marék fagyasztott eper
50 ml lime leve
100 ml fehér rum
40 g cukor
1/2 üveg rozé, fagyasztva
A bort előző nap jégkocka készítőbe töltjük és a fagyóba tesszük. Másnap a hozzávalókat egy erősebb blenderbe tesszük és alaposan összeturmixoljuk. Kínáljuk azonnal.
Hozzávalók 2 főre:
4 nagy bazsalikomlevél
2 szelet citrom
230 ml rozébor
1 dl vodka
kevés cukorszirup
Egy kancsóba bedobáljuk a citrom szeleteket és a bazsalikomleveleket, és egy arra alkalmas eszközzel megtörjük őket. Majd jeget aduk hozzá, rátöltjük a vodkát és a rozé bort. A végén adunk még hozzá egy kevés cukorszirupot, amit helyettesíthetünk vízben előre feloldott vízzel is. Alaposan elkeverjük. Jéggel teli poharakba töltjük.
Hozzávalók 4 főre:
3 db tetszőleges citrusgyümölcs (narancs, grépfrút, lime, citrom)
1/2 db sárgadinnye
1 maroknyi eper
1 maroknyi málna
friss mentalevelek
1 dl grépfrútlé
1 dl narancslé
4 dl szóda
1 üveg rozébor (750 ml)
cukorszirup (opcionális)
A citrusokat egy alapos mosás után szeletekre vágjuk, a dinnyét kockára vágjuk. Bedobáljuk őket egy nagyobb kancsóba vagy tetszőleges italadagolóba, hozzáadjuk a megmosott epret, málnát, mentalevelet. Felöntjük a grépfrút-, és narancslével, szódával és végül a rozé borral is. Ha valaki édesebben szereti, adhat hozzá cukorszirupot is. Érdemes legalább egy éjszakára hűtőbe tenni, hogy összeérjenek az ízek.
Aki szereti a rozét, annak ott a helye a 2019. május 31-június 2. között a Rosalia Fesztiválon a Városligetben! Sőt: a Mindmegette.hu-val most belépődet is megnyerheted -figyeljétek a facebook oldalunkat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.