Avokádókrém recept
Avokádókrém
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Mákos guba  recept
Mákos guba
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Borok

3 zseniális koktél rozéból, amivel te lehetsz a kerti partik sztárja!

3 zseniális koktél rozéból, amivel te lehetsz a kerti partik sztárja!
Ha nyár, akkor fröccsszezon! De mi is a fröccs? Tulajdonképpen bor és szóda változó arányú elegye. Nos, aki ezen még csavarna egyet, annak most mutatunk egy pár izgalmas koktélt rozéból, szódából - és egy két meglepetés-kiegészítőből. Az íze mindnek káprázatos, a színük pedig ne tévesszen meg senkit: elég ütősek!
1. Rosé daiquiri

Hozzávalók 2 főre:
1 nagy marék fagyasztott eper
50 ml lime leve
100 ml fehér rum
40 g cukor
1/2 üveg rozé, fagyasztva

A bort előző nap jégkocka készítőbe töltjük és a fagyóba tesszük. Másnap a hozzávalókat egy erősebb blenderbe tesszük és alaposan összeturmixoljuk. Kínáljuk azonnal.

2. Bazsalikomos rozélimonádé

Hozzávalók 2 főre:
4 nagy bazsalikomlevél
2 szelet citrom
230 ml rozébor
1 dl vodka
kevés cukorszirup

Egy kancsóba bedobáljuk a citrom szeleteket és a bazsalikomleveleket, és egy arra alkalmas eszközzel megtörjük őket. Majd jeget aduk hozzá, rátöltjük a vodkát és a rozé bort. A végén adunk még hozzá egy kevés cukorszirupot, amit helyettesíthetünk vízben előre feloldott vízzel is. Alaposan elkeverjük. Jéggel teli poharakba töltjük.

3. Rozés sangria

Hozzávalók 4 főre:
3 db tetszőleges citrusgyümölcs (narancs, grépfrút, lime, citrom)
1/2 db sárgadinnye
1 maroknyi eper
1 maroknyi málna
friss mentalevelek
1 dl grépfrútlé
1 dl narancslé
4 dl szóda
1 üveg rozébor (750 ml)
cukorszirup (opcionális)

A citrusokat egy alapos mosás után szeletekre vágjuk, a dinnyét kockára vágjuk. Bedobáljuk őket egy nagyobb kancsóba vagy tetszőleges italadagolóba, hozzáadjuk a megmosott epret, málnát, mentalevelet. Felöntjük a grépfrút-, és narancslével, szódával és végül a rozé borral is. Ha valaki édesebben szereti, adhat hozzá cukorszirupot is. Érdemes legalább egy éjszakára hűtőbe tenni, hogy összeérjenek az ízek.

Aki szereti a rozét, annak ott a helye a 2019. május 31-június 2. között a Rosalia Fesztiválon a Városligetben! Sőt: a Mindmegette.hu-val most belépődet is megnyerheted -figyeljétek a facebook oldalunkat!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.