Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Puncstorta  recept
Puncstorta
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Borok

5 izgalmas tény a vörösborról

vörösbor
A nyár a könnyed italok jegyében telik, a hűs fehérbor és a rosé mellett azonban a vörösboroknak is ott a helyük az asztalon és az életünkben.

Tudtad, hogy a vörösbor igazi egészségőr?

A hasznos antioxidánsokba gazdag vörösbor mérsékelt fogyasztása kifejezetten jó a szervezet számára, de fő haszonélvezője a fenoloknak, polifenoloknak és antioxidánsoknak a szív, hiszen a mérsékelt vörösborfogyasztás növelheti a jó koleszterint szintjét a vérben és a vérnyomásra is jótékonyan hathat.

Tudtad, hogy sokáig a szennyezett víz helyett itták a bort?

Nem csak az antioxidáns tartalma miatt fontos és egészséges a bor. A bor legfontosabb egészségügyi előnye az ókorban az volt, hogy a bort fogyasztók elkerülhették a népesség jelentős részét fenyegető, a rossz, szennyezett víznek köszönhető megbetegedéseket. A borfogyasztással a kolera, a vérhas és számos akkor kezelhetetlen és halálos kimenetelű kórtól lehetett megmenekülni, hiszen a borban végbemenő erjedés a benne az italban található baktériumokat is meglehetős hatékonysággal elpusztítja.

Tudtad, hogy nagyon fontos, hogy hogyan tárold a bort?

A konyhapulton vagy hűtőben tárolt bor előtt-utóbb tönkremegy, szétesik. A rossz hőmérsékleten történő tárolás mellett a palack dőlésszöge sem mindegy, a legjobb, ha a hűvös, sötét pincében vagy kamrában tudjuk tárolni a bort, úgy hogy a palackban lévő nedű folyamatosan nedvesen tartsa a parafa dugót, így az nem szárad ki.

Tudtad, hogy a Vatikán a legnagyobb borfogyasztó?

Oké, van benne persze egy kis csúsztatás, de az egy főre jutó borfogyasztásban az országok között valóban a Vatikán vezet. Valószínűleg a lakosság életkora, összetétele és a bor miséken való fontos szerepe is hozzájárul ehhez az előkelő helyezéshez.

Tudtad, hogy a jó minőségű bor nem hizlal?

A sörrel ellentétben a mérsékelt borfogyasztás nem okoz derékbőség-problémát. Bizonyos felmérések szerint a rendszeres, de visszafogott borfogyasztás a testsúlyhoz viszonyított testzsír arányra is jótékonyan hat, azaz a rendszeresen borozók testzsírszázaléka alacsonyabb, mint azoké, akik egyáltalán nem fogyasztanak bort. Ennek fényében érdemes a vacsorát a csokoládédesszert helyett egy pohárnyi finom vörösborral zárni.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.