Szilvás gombóc hagyományosan
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Dödölle - az eredeti recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
A legjobb palacsintatészta
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus stíriai metélt
Madártejszelet
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Krémes spenótfőzelék
Vadasmártás sertéscombbal
Mirinda-szelet
Kapros tökfőzelék virslivel
Finomfőzelék
Az eredeti Baklava
Almás pite - a hagyományos recept
Vadas marha
Körömpörkölt csülökkel
Praktikus

Te is kidobod az almahéjat? Ha megtudod, mi készülhet belőle, soha többé nem fogod!

A naponta elfogyasztott alma az egészség őre, ahogy a mondás is tartja. És nem csak a gyümölcshús miatt terjedt el az ismert szólás. Az almahéj legalább olyan értékes, ezért soha többé ne dobd ki, ha pitesütéskor lehámozod – mutatjuk, mit készíthetsz belőle!

Egy illatos, omlós tésztájú almás pite mennyei kényeztetést jelent a hideg, téli napokon. Ha pedig megőrizzük és felhasználjuk a lehámozott almahéjat is, akkor az ízlelőbimbóink mellett az egészségünkért is sokat tehetünk. A héjból készült gyógytea fogyasztásának ugyanis számos előnye van a szervezetre. Mutatjuk, hogyan készítsd el!

almahéj felhasználása
Az almahéj kincset érő alapanyag, ne dobd ki, készíts belőle gyógyteát!
FOTÓ: SHUTTERSTOCK

Értékes kincs az almahéj

Az alma héja tele van vitaminokkal, antioxidánssal, ezáltal erősíti az immunrendszert. A belőle készült gyógytea remek forró ital a hűvös napokon. A lehámozott almahéjat ki kell szárítani, és ennyi az egész. A szárított héjra forró vizet öntünk, a gyógyhatású italt pedig tovább ízesíthetjük fahéjjal, szegfűszeggel, csillagánizzsal. Magában is isteni, de fűszerekkel még finomabb lesz – írja a Ripost

Az almahéjból készült gyógytea pozitív hatásai

Az almahéjtea magas C-vitamin-tartalma miatt kitűnő immunerősítő, jól jöhet megfázás és influenza esetén. Rosttartalmával segíti az emésztést, jót tesz a bélműködésnek. Méregtelenítő hatású. A benne lévő urzolsav zsírégető hatású, ezáltal elősegíti a fogyást. Emellett lefekvés előtt fogyasztva segít ellazulni, hozzájárul a nyugodt alváshoz. 

szárított almahéj
Az almahéjat frissen is felhasználhatjuk, de szárítva még finomabb
FOTÓ: SHUTTERSTOCK

Mi legyen az almából? 

Elsőre talán nem is gondolnánk, de számtalan finomság készülhet almából. Kerülhet például a franciasalátába, mákkal isteni rakott tészta lehet belőle, és a klasszikus gyümölcssalátából sem hiányozhat. A legkézenfekvőbb megoldás persze az almás pite, ami készülhet a hagyományos módon, vagy megbolondíthatjuk egy kis vaníliakrémmel is, mint a videóban látható receptben.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.