Egy illatos, omlós tésztájú almás pite mennyei kényeztetést jelent a hideg, téli napokon. Ha pedig megőrizzük és felhasználjuk a lehámozott almahéjat is, akkor az ízlelőbimbóink mellett az egészségünkért is sokat tehetünk. A héjból készült gyógytea fogyasztásának ugyanis számos előnye van a szervezetre. Mutatjuk, hogyan készítsd el!
Az alma héja tele van vitaminokkal, antioxidánssal, ezáltal erősíti az immunrendszert. A belőle készült gyógytea remek forró ital a hűvös napokon. A lehámozott almahéjat ki kell szárítani, és ennyi az egész. A szárított héjra forró vizet öntünk, a gyógyhatású italt pedig tovább ízesíthetjük fahéjjal, szegfűszeggel, csillagánizzsal. Magában is isteni, de fűszerekkel még finomabb lesz – írja a Ripost.
Az almahéjtea magas C-vitamin-tartalma miatt kitűnő immunerősítő, jól jöhet megfázás és influenza esetén. Rosttartalmával segíti az emésztést, jót tesz a bélműködésnek. Méregtelenítő hatású. A benne lévő urzolsav zsírégető hatású, ezáltal elősegíti a fogyást. Emellett lefekvés előtt fogyasztva segít ellazulni, hozzájárul a nyugodt alváshoz.
Elsőre talán nem is gondolnánk, de számtalan finomság készülhet almából. Kerülhet például a franciasalátába, mákkal isteni rakott tészta lehet belőle, és a klasszikus gyümölcssalátából sem hiányozhat. A legkézenfekvőbb megoldás persze az almás pite, ami készülhet a hagyományos módon, vagy megbolondíthatjuk egy kis vaníliakrémmel is, mint a videóban látható receptben.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.