Madártejszelet recept
Madártejszelet
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Minestrone recept
Minestrone
Desszert

"A kezemet nem, de a receptet oda tudom adni" - tortakészítés az Auguszt cukrászda tanfolyamán

Rákóczi túrós
A méltán híres Auguszt cukrászda idén induló tanfolyamain bárki elsajátíthatja a süti- és tortakészítés nem is olyan bonyolult műfaját. Kipróbáltuk, mutatjuk, mit tanulhat a tanfolyamra látogató!

A legrégebbi magyar cukrászdinasztia története több mint 150 évre nyúlik vissza, amikor is Auguszt Elemér megnyitotta az első Auguszt cukrászda kapuit. A cukrászmesterség azóta is apáról fiúra, anyáról lányára száll, annak minden titkával együtt. Illetve, csak majdnem minden titkával - hiszen a recepteket már a dédnagypapa sem sajnálta másoktól: Auguszt Elemér bárkivel megosztotta a azokat, bár sokan panaszkodva tértek vissza, hogy nem sikerült az Auguszt cukrászdában megszokott ízvilágot és formát reprodukálni. "A kezemet nem tudom odaadni" - mondta ilyenkor a cukrászmester.

Auguszt Arató Auguszta ezen felbuzdulva arra gondolt, hogy egy tanfolyam elindításával mégis egy kicsit a kezét is odaadja azoknak, akik szeretnék megtanulni a hagyományos magyar sütemények elkészítésének módját, annak minden fortélyával együtt.

Az Auguszt cukrászda tortakészítő tanfolyamán Auguszta fogad minket és az oda érkezőket. A tanfolyamokon minden alkalommal kétféle desszert készül, minden esetben valamilyen tradicionális magyar sütemény, legyen az Sacher vagy Dobos torta, de ezeket opcionálisan előre ki lehet választani. Ezúttal csokitorta és Rákóczi túrós szerepel a workshop repertoárjában.

Az első lépés az megfelelő összetevők kiválasztása, aminél minden esetben a legfontosabb a minőség. Auguszta elmondása szerint csakis természetes alapanyagokat használnak a tejtől a tojáson át a vajig. A hozzávalók alapos ismertetése után pedig megkezdődik a tortakészítés folyamata - lépésről lépésre. A tanfolyamra látogatók olyan hasznos trükköket és ismereteket vihetnek magukkal, amelyek segítségével otthon profin süthetnek a jövőben.

Az elkészült Rákóczi túrós
Az elkészült Rákóczi túrós

A CSOKITORTA és a RÁKÓCZI TÚRÓS receptjét hamarosan megtalálod a Mindmegettén!

ÉDES ÉLET AZ AUGUSZT DINASZTIÁVAL >>>

TANULJ SÜTNI AZ AUGUSZT CSALÁDTÓL!>>>

ITT TALÁLOD AZ AUGUSZT CUKRÁSZDÁKAT!>>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.