Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Mákos guba  recept
Mákos guba
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Minestrone recept
Minestrone
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Desszert

5+1 mennyei piskóta, amit gyorsan elkészíthetsz és garantáltan ízleni fog mindenkinek

Piskótatekercs baracklekvárral
A piskóta az egyik legegyszerűbb sütemény, amit kezdő cukrászként is könnyű elkészíteni. Ha az alap már megvan, az ízesítésnek csak a fantáziád szabhat határt. Ha mégis bizonytalan lennél, segítünk!

A piskótát a nemzetközi (francia) gasztronómiában savoyai tésztának (Gâteau de Savoie) nevezik, melyet a hagyomány szerint VI. Amadé savoyai gróf cukrásza készített el elsőként. Egyes források szerint Spanyolországban, más források szerint Portugáliában találták fel.

A legegyszerűbb alaprecept 1:1:1 arányban tartalmazza a hozzávalókat: 6 db tojáshoz 6 kanál liszt és 6 kanál cukor kell. Ha egy evőkanál liszt helyett a tésztába egy evőkanál keményítő kerül, magasabb lesz a piskóta. Az évszázadok alatt az alaprecept számos változattal bővült, a legnépszerűbbek a vajas és a vizes piskóta.

Összegyűjtöttünk hat finom receptet, válassz kedved szerint! Az elkészítéshez egy jó tanács: a tészta összeesik, ha sütés közben kinyitod a sütő ajtaját!

EPRES-TEJSZÍNHABOS PISKÓTATEKERCS>>>

Epres piskótatekercs recept
Epres piskótatekercs recept

HAGYOMÁNYOS MEGGYES PISKÓTA>>>

Hagyományos meggyes piskóta
Hagyományos meggyes piskóta

SÁRGABARACKLEKVÁROS PISKÓTATEKERCS>>>

Piskótatekercs baracklekvárral
Piskótatekercs baracklekvárral

EPRES-PUDINGOS PISKÓTA>>>

Epres-pudingos piskóta nagyon egyszerűen
Epres-pudingos piskóta nagyon egyszerűen

EGYTOJÁSOS CSOKIS PISKÓTA>>>

Egytojásos csokis piskóta
Egytojásos csokis piskóta

A TÖKÉLETES PISKÓTA>>>

Íme a tökéletes piskóta receptje
Íme a tökéletes piskóta receptje

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.