A piskótát a nemzetközi (francia) gasztronómiában savoyai tésztának (Gâteau de Savoie) nevezik, melyet a hagyomány szerint VI. Amadé savoyai gróf cukrásza készített el elsőként. Egyes források szerint Spanyolországban, más források szerint Portugáliában találták fel.
A legegyszerűbb alaprecept 1:1:1 arányban tartalmazza a hozzávalókat: 6 db tojáshoz 6 kanál liszt és 6 kanál cukor kell. Ha egy evőkanál liszt helyett a tésztába egy evőkanál keményítő kerül, magasabb lesz a piskóta. Az évszázadok alatt az alaprecept számos változattal bővült, a legnépszerűbbek a vajas és a vizes piskóta.
Összegyűjtöttünk hat finom receptet, válassz kedved szerint! Az elkészítéshez egy jó tanács: a tészta összeesik, ha sütés közben kinyitod a sütő ajtaját!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.