Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Puncstorta  recept
Puncstorta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Desszert

5+1 mennyei piskóta, amit gyorsan elkészíthetsz és garantáltan ízleni fog mindenkinek

Piskótatekercs baracklekvárral
A piskóta az egyik legegyszerűbb sütemény, amit kezdő cukrászként is könnyű elkészíteni. Ha az alap már megvan, az ízesítésnek csak a fantáziád szabhat határt. Ha mégis bizonytalan lennél, segítünk!

A piskótát a nemzetközi (francia) gasztronómiában savoyai tésztának (Gâteau de Savoie) nevezik, melyet a hagyomány szerint VI. Amadé savoyai gróf cukrásza készített el elsőként. Egyes források szerint Spanyolországban, más források szerint Portugáliában találták fel.

A legegyszerűbb alaprecept 1:1:1 arányban tartalmazza a hozzávalókat: 6 db tojáshoz 6 kanál liszt és 6 kanál cukor kell. Ha egy evőkanál liszt helyett a tésztába egy evőkanál keményítő kerül, magasabb lesz a piskóta. Az évszázadok alatt az alaprecept számos változattal bővült, a legnépszerűbbek a vajas és a vizes piskóta.

Összegyűjtöttünk hat finom receptet, válassz kedved szerint! Az elkészítéshez egy jó tanács: a tészta összeesik, ha sütés közben kinyitod a sütő ajtaját!

EPRES-TEJSZÍNHABOS PISKÓTATEKERCS>>>

Epres piskótatekercs recept
Epres piskótatekercs recept

HAGYOMÁNYOS MEGGYES PISKÓTA>>>

Hagyományos meggyes piskóta
Hagyományos meggyes piskóta

SÁRGABARACKLEKVÁROS PISKÓTATEKERCS>>>

Piskótatekercs baracklekvárral
Piskótatekercs baracklekvárral

EPRES-PUDINGOS PISKÓTA>>>

Epres-pudingos piskóta nagyon egyszerűen
Epres-pudingos piskóta nagyon egyszerűen

EGYTOJÁSOS CSOKIS PISKÓTA>>>

Egytojásos csokis piskóta
Egytojásos csokis piskóta

A TÖKÉLETES PISKÓTA>>>

Íme a tökéletes piskóta receptje
Íme a tökéletes piskóta receptje

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.