A csokoládé 2/3-át tördeljük kisebb darabokra. Rakjuk fémtálba, és helyezzük forró gőzfürdőbe. A félretett csokit tegyük a már megolvadt masszába, és várjunk, amíg az egész folyós állagú nem lesz. Ekkor vegyük le a tűzhelyről, kevergetve hagyjuk kihűlni, majd néhány percre újra rakjuk a gőz felé, hogy átmelegedjen.
+1tipp: Olvasszuk meg a tortabevonót 100 g-onként 1 evőkanállal vajjal. Felhasználás előtt hagyjuk hűlni, amíg egy picit be nem sűrűsödik.
Ha igazán ízletes mázzal szeretnénk beborítani a süteményt, a hagyományos tortabevonók helyett használjunk magas kakaótartalmú csokoládét.
+1 tipp: Anélkül is le tudja tesztelni a csoki minőségét, hogy átböngészné a csomagolását! Egyszerűen törjön le belőle néhány darabot – a karakteres hangú roppanás azt jelzi: magas kakaótartalmú termékről van szó.
- Egy ecset segítségével kenjük be olvasztott csokoládéval néhány alaposan megmosott, majd megszárított citromfű- vagy babérlevél egyik oldalát. Amint megdermed a bevonat, óvatosan húzzuk le róla a leveleket. Mehetnek is a tortára a díszek!
- A megolvasztott tortabevonót vagy csokoládét töltsük nejlonzacskóba, majd vágjuk le az egyik csücskét. Így már könnyű lesz mintákat rajzolni egy sütőpapírra! Amint megszilárdulnak, óvatosan válaszd le csokidíszeket a papírról.
- A fagylaltkehely vagy a puding mellé remek kiegészítő a csokiba mártott gyümölcs: a koktélcseresznyét, az alma-, eper- és narancsdarabokat felváltva mártsuk olvasztott fehér- és étcsokiba.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.