Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Puncstorta  recept
Puncstorta
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mákos guba  recept
Mákos guba
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Desszert

Így lesz tökéletes a csokis desszert - tippek, trükkök, mesterfogások

A csokoládé finom, tápláló, és jókedvre deríti az embert. Nem csoda, hogy szinte mindenkinek ott lapul egy-két tábla a konyhaszekrényében/irodafiókjában/táskájában. Következzen néhány felhasználási trükk!
Fényes bevonat és díszítés

A csokoládé 2/3-át tördeljük kisebb darabokra. Rakjuk fémtálba, és helyezzük forró gőzfürdőbe. A félretett csokit tegyük a már megolvadt masszába, és várjunk, amíg az egész folyós állagú nem lesz. Ekkor vegyük le a tűzhelyről, kevergetve hagyjuk kihűlni, majd néhány percre újra rakjuk a gőz felé, hogy átmelegedjen.

+1tipp: Olvasszuk meg a tortabevonót 100 g-onként 1 evőkanállal vajjal. Felhasználás előtt hagyjuk hűlni, amíg egy picit be nem sűrűsödik.

Több kakaótartalom - több élvezet!

Ha igazán ízletes mázzal szeretnénk beborítani a süteményt, a hagyományos tortabevonók helyett használjunk magas kakaótartalmú csokoládét.

+1 tipp: Anélkül is le tudja tesztelni a csoki minőségét, hogy átböngészné a csomagolását! Egyszerűen törjön le belőle néhány darabot – a karakteres hangú roppanás azt jelzi: magas kakaótartalmú termékről van szó.

Mesterfogások egy cukrászmestertől:

- Egy ecset segítségével kenjük be olvasztott csokoládéval néhány alaposan megmosott, majd megszárított citromfű- vagy babérlevél egyik oldalát. Amint megdermed a bevonat, óvatosan húzzuk le róla a leveleket. Mehetnek is a tortára a díszek!

- A megolvasztott tortabevonót vagy csokoládét töltsük nejlonzacskóba, majd vágjuk le az egyik csücskét. Így már könnyű lesz mintákat rajzolni egy sütőpapírra! Amint megszilárdulnak, óvatosan válaszd le csokidíszeket a papírról.

- A fagylaltkehely vagy a puding mellé remek kiegészítő a csokiba mártott gyümölcs: a koktélcseresznyét, az alma-, eper- és narancsdarabokat felváltva mártsuk olvasztott fehér- és étcsokiba.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.