Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Minestrone recept
Minestrone
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Desszert

Így lesz tökéletes a csokis desszert - tippek, trükkök, mesterfogások

A csokoládé finom, tápláló, és jókedvre deríti az embert. Nem csoda, hogy szinte mindenkinek ott lapul egy-két tábla a konyhaszekrényében/irodafiókjában/táskájában. Következzen néhány felhasználási trükk!
Fényes bevonat és díszítés

A csokoládé 2/3-át tördeljük kisebb darabokra. Rakjuk fémtálba, és helyezzük forró gőzfürdőbe. A félretett csokit tegyük a már megolvadt masszába, és várjunk, amíg az egész folyós állagú nem lesz. Ekkor vegyük le a tűzhelyről, kevergetve hagyjuk kihűlni, majd néhány percre újra rakjuk a gőz felé, hogy átmelegedjen.

+1tipp: Olvasszuk meg a tortabevonót 100 g-onként 1 evőkanállal vajjal. Felhasználás előtt hagyjuk hűlni, amíg egy picit be nem sűrűsödik.

Több kakaótartalom - több élvezet!

Ha igazán ízletes mázzal szeretnénk beborítani a süteményt, a hagyományos tortabevonók helyett használjunk magas kakaótartalmú csokoládét.

+1 tipp: Anélkül is le tudja tesztelni a csoki minőségét, hogy átböngészné a csomagolását! Egyszerűen törjön le belőle néhány darabot – a karakteres hangú roppanás azt jelzi: magas kakaótartalmú termékről van szó.

Mesterfogások egy cukrászmestertől:

- Egy ecset segítségével kenjük be olvasztott csokoládéval néhány alaposan megmosott, majd megszárított citromfű- vagy babérlevél egyik oldalát. Amint megdermed a bevonat, óvatosan húzzuk le róla a leveleket. Mehetnek is a tortára a díszek!

- A megolvasztott tortabevonót vagy csokoládét töltsük nejlonzacskóba, majd vágjuk le az egyik csücskét. Így már könnyű lesz mintákat rajzolni egy sütőpapírra! Amint megszilárdulnak, óvatosan válaszd le csokidíszeket a papírról.

- A fagylaltkehely vagy a puding mellé remek kiegészítő a csokiba mártott gyümölcs: a koktélcseresznyét, az alma-, eper- és narancsdarabokat felváltva mártsuk olvasztott fehér- és étcsokiba.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.