Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Mákos guba  recept
Mákos guba
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Újra süt a nap, egy kis lehűlés után visszatért a nyár, így ha eddig nem fagyiztuk ki magunkat, most pótolhatjuk. Nézzük, mi micsoda a fagyivilágban.

A fagyi tejből vagy tejporból, cukorból, fűszerekből, illetve ízesítőkből áll. A tartósítás érdekében kerülnek hozzá a különféle adalékanyagok.

Pár szem gyümölcs, és kész a fagylaltkehely
Pár szem gyümölcs, és kész a fagylaltkehely

Sorbet: gyümölcsből (gyümölcsléből, szörpből), vízből, cukorból, esetleg fűszerekből áll, tehát minden esetben tejtermék-mentes.

Granita, vagyis jégkása: ugyanaz, mint a sorbet, csak nem homogén az állaga. A jégdarabokat nem törik össze benne.

Alkoholos fagylaltok: ebben az esetben a vizet (részben) valamilyen alkoholra cserélik.

Jeges joghurt: új, koreai találmány. Elkészítése egyszerű: a natúr joghurtot összeturmixoljuk jéggel és gyümölcsökkel.

Parfé: tejszínhab, cukor, ízesítő vagy gyümölcs keveréke. Általában tortaként fogyasztjuk.

A fagylaltokat nemcsak magukban élvezhetjük, hanem ezerféleképpen fel is használhatjuk. Nyáron majdnem minden édességet felszolgálhatunk egy-egy gombóc fagyival. Tehetjük kávéba...sőt! Meg is süthetjük: ehhez felvert tojásfehérjébe kell öltöztetni a fagyigombócot és megsütni. Természetesen a fagyi is akkor a legjobb, ha mi magunk készítjük.

Fagyis receptek >>>
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.