A fagyi tejből vagy tejporból, cukorból, fűszerekből, illetve ízesítőkből áll. A tartósítás érdekében kerülnek hozzá a különféle adalékanyagok.
Sorbet: gyümölcsből (gyümölcsléből, szörpből), vízből, cukorból, esetleg fűszerekből áll, tehát minden esetben tejtermék-mentes.
Granita, vagyis jégkása: ugyanaz, mint a sorbet, csak nem homogén az állaga. A jégdarabokat nem törik össze benne.
Alkoholos fagylaltok: ebben az esetben a vizet (részben) valamilyen alkoholra cserélik.
Jeges joghurt: új, koreai találmány. Elkészítése egyszerű: a natúr joghurtot összeturmixoljuk jéggel és gyümölcsökkel.
Parfé: tejszínhab, cukor, ízesítő vagy gyümölcs keveréke. Általában tortaként fogyasztjuk.
A fagylaltokat nemcsak magukban élvezhetjük, hanem ezerféleképpen fel is használhatjuk. Nyáron majdnem minden édességet felszolgálhatunk egy-egy gombóc fagyival. Tehetjük kávéba...sőt! Meg is süthetjük: ehhez felvert tojásfehérjébe kell öltöztetni a fagyigombócot és megsütni. Természetesen a fagyi is akkor a legjobb, ha mi magunk készítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.