Érdemes kiegészíteni az étrendedet króm tartalmú ételekkel, mint a gabonák, a sörélesztő, a búzacsíra, a magvak vagy a máj. Ez az ásványi anyag ugyanis serkenti a szénhidrát- és cukoranyagcserét, erősíti az inzulinhatást, gyorsítja a fehérjék beépülését és növeli a teljesítőképességet.
Sokat emlegetik az L-karnitin nevű aminosav származékot is, amely nélkül a zsírsavak nem kerülnének el arra a helyre, ahol energiává alakulhatnak, ezért szerepe igen jelentős. Ezt szokás úgy megfogalmazni, hogy energiává alakítja a testben tárolt zsírokat, ezzel növeli az energiaszintet és elősegíti a fogyást. Bár az L-karnitin legfőbb természetes forrásai a húsok – különösen a vörös húsok – érdemes szakember tanácsát kérni a táplálék-kiegészítő formájában hozzáférhető pótlásról.
A szójalecitin pozitív hatását nem csak a sportolók élvezhetik. Amellett, hogy hatékonyan csökkenti az ízületi fájdalmakat, a lecitin fő alkotórészeinek, két B-vitamin származéknak kolinnak és az inozitolnak zsírégető hatást is tulajdonítanak. Ezek természetes formában megtalálhatóak a májban, a búzacsírában, a tojásban és a földimogyoróban, de kivonatolva, granulátumként is létezik. Ugyanakkor a megfelelő készítmények kiválasztásához ajánlott orvos vagy gyógyszerész tanácsára hagyatkozni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.