Klasszikus kocsonya recept
Klasszikus kocsonya
Karácsonyi bejgli recept
Karácsonyi bejgli
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Lencsefőzelék recept
Lencsefőzelék
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon recept
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon
Pihe-puha mézeskalács recept
Pihe-puha mézeskalács
A tökéletes linzer (alaprecept) recept
A tökéletes linzer (alaprecept)
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Lencsegulyás recept
Lencsegulyás
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Mákos guba  recept
Mákos guba
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Franciasaláta (alaprecept) recept
Franciasaláta (alaprecept)
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Lilahagymás-majonézes krumplisaláta recept
Lilahagymás-majonézes krumplisaláta
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Diéták

6 zsírspóroló tipp, hogy bátran sütizhess

A következő ötletek segítségével egészen egyszerűen teheted kalóriaszegényebbé kedvenc édességeidet.
1. Margarin és tojás helyett

Kevert tészta készítésekor a margarin vagy a vaj felét helyettesítsd almapéppel! Így süteményenként kb. 100 kalóriát spórolhatsz. A tojások fele helyett is használhatod: 1 tojás kb. 2 ek pépnek felel meg, és kb. 7 g-mal kevesebb zsírt tartalmaz.

2. Túróval még jobb

Az omlós tésztába a zsiradék kb. 1/3 része helyett dolgozz zsírszegény túrót! Egy kapcsos tortaformához elegendő tésztamennyiség esetén ez kb. 6 g-mal kevesebb zsírt jelent. Így azonban nem lesz annyira porhanyós.

3. Praktikus sütőpapír

Akár tepsiről, akár pástétom- vagy tortaformáról van szó, a sütőpapír használatával megspórolhatod a kikenéshez szükséges kb. 8 g zsírt. Ha muffint készítesz, sütésálló minyonpapírral béleld ki a tepsi mélyedéseit!

4. Zsírszegény máz

Zsiradék nélkül is fényes lesz a máz: melegíts fel lekvárt (pl. sárgabarackot), passzírozd át, és ecsettel kend vékonyan a sütemény tetejére! Így a csokoládémázzal szemben 100 g-onként kb. 46 g zsírt takaríthatsz meg.

5. Ne grillázst, hajdinát!

Díszítésként a dióból és cukorból álló, kalóriadús grillázs helyett szórj a süteményekre zsiradék nélkül pirított hajdinát! Ízletes, enyhén dió ízű, ráadásul 100 g kb. 14 g-mal kevesebb zsírt tartalmaz.

6. Ásványvizes trükkök

A víz alkalmazásával zsiradékot és kalóriát spórolhatsz, azonban nem változtatja meg az ételek ízét.

Könnyű palacsinta

A tej felét helyettesítsd ásványvízzel! A keverés közben felszabaduló szén-dioxid lazább állagúvá és könnyűvé varázsolja a palacsintatésztát.

Túróból krémet

Palacsinta töltelékéhez, könnyű desszertekhez, öntetekhez és krémekhez: a (félzsíros) tehéntúrót néhány evőkanál ásványvízzel keverd simára, így igazán finom, krémes állagúvá válik.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.