Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Minestrone recept
Minestrone
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Mákos guba  recept
Mákos guba
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Diéták

6 zsírspóroló tipp, hogy bátran sütizhess

A következő ötletek segítségével egészen egyszerűen teheted kalóriaszegényebbé kedvenc édességeidet.
1. Margarin és tojás helyett

Kevert tészta készítésekor a margarin vagy a vaj felét helyettesítsd almapéppel! Így süteményenként kb. 100 kalóriát spórolhatsz. A tojások fele helyett is használhatod: 1 tojás kb. 2 ek pépnek felel meg, és kb. 7 g-mal kevesebb zsírt tartalmaz.

2. Túróval még jobb

Az omlós tésztába a zsiradék kb. 1/3 része helyett dolgozz zsírszegény túrót! Egy kapcsos tortaformához elegendő tésztamennyiség esetén ez kb. 6 g-mal kevesebb zsírt jelent. Így azonban nem lesz annyira porhanyós.

3. Praktikus sütőpapír

Akár tepsiről, akár pástétom- vagy tortaformáról van szó, a sütőpapír használatával megspórolhatod a kikenéshez szükséges kb. 8 g zsírt. Ha muffint készítesz, sütésálló minyonpapírral béleld ki a tepsi mélyedéseit!

4. Zsírszegény máz

Zsiradék nélkül is fényes lesz a máz: melegíts fel lekvárt (pl. sárgabarackot), passzírozd át, és ecsettel kend vékonyan a sütemény tetejére! Így a csokoládémázzal szemben 100 g-onként kb. 46 g zsírt takaríthatsz meg.

5. Ne grillázst, hajdinát!

Díszítésként a dióból és cukorból álló, kalóriadús grillázs helyett szórj a süteményekre zsiradék nélkül pirított hajdinát! Ízletes, enyhén dió ízű, ráadásul 100 g kb. 14 g-mal kevesebb zsírt tartalmaz.

6. Ásványvizes trükkök

A víz alkalmazásával zsiradékot és kalóriát spórolhatsz, azonban nem változtatja meg az ételek ízét.

Könnyű palacsinta

A tej felét helyettesítsd ásványvízzel! A keverés közben felszabaduló szén-dioxid lazább állagúvá és könnyűvé varázsolja a palacsintatésztát.

Túróból krémet

Palacsinta töltelékéhez, könnyű desszertekhez, öntetekhez és krémekhez: a (félzsíros) tehéntúrót néhány evőkanál ásványvízzel keverd simára, így igazán finom, krémes állagúvá válik.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.