Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Diéták

6 zsírspóroló tipp, hogy bátran sütizhess

A következő ötletek segítségével egészen egyszerűen teheted kalóriaszegényebbé kedvenc édességeidet.
1. Margarin és tojás helyett

Kevert tészta készítésekor a margarin vagy a vaj felét helyettesítsd almapéppel! Így süteményenként kb. 100 kalóriát spórolhatsz. A tojások fele helyett is használhatod: 1 tojás kb. 2 ek pépnek felel meg, és kb. 7 g-mal kevesebb zsírt tartalmaz.

2. Túróval még jobb

Az omlós tésztába a zsiradék kb. 1/3 része helyett dolgozz zsírszegény túrót! Egy kapcsos tortaformához elegendő tésztamennyiség esetén ez kb. 6 g-mal kevesebb zsírt jelent. Így azonban nem lesz annyira porhanyós.

3. Praktikus sütőpapír

Akár tepsiről, akár pástétom- vagy tortaformáról van szó, a sütőpapír használatával megspórolhatod a kikenéshez szükséges kb. 8 g zsírt. Ha muffint készítesz, sütésálló minyonpapírral béleld ki a tepsi mélyedéseit!

4. Zsírszegény máz

Zsiradék nélkül is fényes lesz a máz: melegíts fel lekvárt (pl. sárgabarackot), passzírozd át, és ecsettel kend vékonyan a sütemény tetejére! Így a csokoládémázzal szemben 100 g-onként kb. 46 g zsírt takaríthatsz meg.

5. Ne grillázst, hajdinát!

Díszítésként a dióból és cukorból álló, kalóriadús grillázs helyett szórj a süteményekre zsiradék nélkül pirított hajdinát! Ízletes, enyhén dió ízű, ráadásul 100 g kb. 14 g-mal kevesebb zsírt tartalmaz.

6. Ásványvizes trükkök

A víz alkalmazásával zsiradékot és kalóriát spórolhatsz, azonban nem változtatja meg az ételek ízét.

Könnyű palacsinta

A tej felét helyettesítsd ásványvízzel! A keverés közben felszabaduló szén-dioxid lazább állagúvá és könnyűvé varázsolja a palacsintatésztát.

Túróból krémet

Palacsinta töltelékéhez, könnyű desszertekhez, öntetekhez és krémekhez: a (félzsíros) tehéntúrót néhány evőkanál ásványvízzel keverd simára, így igazán finom, krémes állagúvá válik.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.