Az igazán finom fasírt kívülről aranyló, roppanós, belül pedig szaftos. De mi van, ha mégsem ilyen?
Elsősorban a jó minőségű hústól, amit érdemes hentestől beszerezi; a finom fűszerektől, mint a hagyma, a fokhagyma, a bors, a pirospaprika, a majoránna, a kömény; és persze a tejbe (vagy vízbe) áztatott zsemlétől vagy kenyértől.
Biztosan nem lesz száraz a fasírt, ha 2 evőkanál mustárt keverünk a húshoz, ráadásul az íze is pikánsabb lesz.
Nagyjából azonos méretű golyókat készítsünk, hogy a sütési idejük azonos legyen. Ha nem ragaszkodunk a golyó formához, érdemes picit kilapogatni a golyókat, így hamarabb átsülnek és biztosan nem száradnak ki.
Az, hogy milyen lesz a fasírt állaga, a sütéstől is függ. Forró olajba rakjuk a fasírtokat, és fedő alatt süssük meg az egyik oldalukat, hogy a hús megőrizze a nedvességtartalmát. Ezután vegyük lejjebb a hőfokot és fordítsuk a fasírtokat a másik oldalukra. Szedjük törlőpapírral kibélelt edénybe és tálalásig fedjük le.
(Kiemelt kép: Mindmegette)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.