A jin-jang diéta a harmóniára törekszik. Az élelmi anyagokat jin és jang értékűekre osztja fel, de akár hideg és meleg hatású ételeknek is nevezhetjük ezeket. A diéta alapelve az, hogy az elfogyasztott ételeknek jint és a jangot is tartalmazniuk kell, illetve ezeknek egyensúlyban kell lenniük.
Jin ételek, növekvő értékkel: gyógyszerek, édesítőszerek, táplálék-kiegészítők, mustár, vanília, ecet, sör, bor, égetett szesz, kávé, cukor, méz, gyógynövényteák, gabonakávé, ásványvíz, zöldség- és gyümölcslé, napraforgó, kukorica, olíva- és egyéb olajok, mindenféle gyümölcs, tej, tejtermékek, a legtöbb olajos mag, zöldségek, hüvelyesek.
Jang ételek, szintén növekvő értékkel: gabonafélék, halak, húsok, húskészítmények, tojás, szója, só.
A jin-jang étrendet követők szerint minden étel negatív hatására létezik megfelelő „ellenanyag”, mégpedig a különböző fűszerek formájában. Ha ezeket együtt főzzük meg és fogyasztjuk el, az ételek harmonikusabbak és kevésbé ártalmasak lesznek, illetve megakadályozzák a károsnak ítélt anyagok lerakódását. A legfontosabb párok: gabonafélék – gyömbér; rizs – szegfűszeg; vörös húsok – bors, paprika; burgonya – kömény; hüvelyesek – majoránna, borsikafű; sajt – hagyma, paprika.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.