Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Mákos guba  recept
Mákos guba
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Madártejszelet recept
Madártejszelet
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
A nehéz ételek és a nagy lakomák még a legszívósabb gyomrot is igénybe veszik. Íme tippjeink, hogy okosan élvezhesd a válogatott finomságokat!

A puffadás és a gyomorégés sokak mindennapjait megkeseríti. Persze, a probléma hátterében ételallergia vagy egyéb betegség is állhat, ám legtöbbször mégis a rendszertelen vagy a nem megfelelő étkezés felelős a jelentkezéséért.

Nem kell azonban, hogy minden a diétáról szóljon: okos döntésekkel és némi odafigyeléssel megkönnyítheted szervezeted munkáját!

1. Cseréld le a köretet!

Nem kell mindig rizst vagy tésztát enni! Egy kiadós saláta is lehet főétel, főleg, ha a zöldekhez finom sonkát, húst, sajtot vagy tojást társítasz.

2. Többször keveset

Nem kell lemondani a fenséges ízekről, ha odafigyelsz az időzítésre és a mennyiségekre! 2-2,5 óránként egyél kisebb adagokat, így az anyagcseréd nem lassul le. Ügyelj arra, hogy a három főétkezés között gyümölcsöt, zöldséget és joghurtot fogyassz.

Minden, ami egészséges >>>

3. Előtte vagy utána?

A megfelelő folyadékfogyasztás a jó gyomorműködés egyik alapfeltétele. Ha evés közben általában sok vizet iszol, emiatt pedig puffadás, fokozott gázképződés vagy fájdalom jelentkezik, csökkentsd a folyadék mennyiségét, vagy hagyd a vízivást evés utánra.

4. Emésztéskönnyítő fűszerek

Rozmaring, bazsalikom, zsálya: e kedvelt fűszernövények jótékonyan hatnak nyálkahártyákra – így a gyomor és a bél falára is. A majoránna és a rozmaring ráadásul hatékony puffadásgátló is, így a kellemetlen mellékhatás egy csapásra megszűnik.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.