A puffadás és a gyomorégés sokak mindennapjait megkeseríti. Persze, a probléma hátterében ételallergia vagy egyéb betegség is állhat, ám legtöbbször mégis a rendszertelen vagy a nem megfelelő étkezés felelős a jelentkezéséért.
Nem kell azonban, hogy minden a diétáról szóljon: okos döntésekkel és némi odafigyeléssel megkönnyítheted szervezeted munkáját!
Nem kell mindig rizst vagy tésztát enni! Egy kiadós saláta is lehet főétel, főleg, ha a zöldekhez finom sonkát, húst, sajtot vagy tojást társítasz.
Nem kell lemondani a fenséges ízekről, ha odafigyelsz az időzítésre és a mennyiségekre! 2-2,5 óránként egyél kisebb adagokat, így az anyagcseréd nem lassul le. Ügyelj arra, hogy a három főétkezés között gyümölcsöt, zöldséget és joghurtot fogyassz.
A megfelelő folyadékfogyasztás a jó gyomorműködés egyik alapfeltétele. Ha evés közben általában sok vizet iszol, emiatt pedig puffadás, fokozott gázképződés vagy fájdalom jelentkezik, csökkentsd a folyadék mennyiségét, vagy hagyd a vízivást evés utánra.
Rozmaring, bazsalikom, zsálya: e kedvelt fűszernövények jótékonyan hatnak nyálkahártyákra – így a gyomor és a bél falára is. A majoránna és a rozmaring ráadásul hatékony puffadásgátló is, így a kellemetlen mellékhatás egy csapásra megszűnik.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.