Mákos guba  recept
Mákos guba
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
A nehéz ételek és a nagy lakomák még a legszívósabb gyomrot is igénybe veszik. Íme tippjeink, hogy okosan élvezhesd a válogatott finomságokat!

A puffadás és a gyomorégés sokak mindennapjait megkeseríti. Persze, a probléma hátterében ételallergia vagy egyéb betegség is állhat, ám legtöbbször mégis a rendszertelen vagy a nem megfelelő étkezés felelős a jelentkezéséért.

Nem kell azonban, hogy minden a diétáról szóljon: okos döntésekkel és némi odafigyeléssel megkönnyítheted szervezeted munkáját!

1. Cseréld le a köretet!

Nem kell mindig rizst vagy tésztát enni! Egy kiadós saláta is lehet főétel, főleg, ha a zöldekhez finom sonkát, húst, sajtot vagy tojást társítasz.

2. Többször keveset

Nem kell lemondani a fenséges ízekről, ha odafigyelsz az időzítésre és a mennyiségekre! 2-2,5 óránként egyél kisebb adagokat, így az anyagcseréd nem lassul le. Ügyelj arra, hogy a három főétkezés között gyümölcsöt, zöldséget és joghurtot fogyassz.

Minden, ami egészséges >>>

3. Előtte vagy utána?

A megfelelő folyadékfogyasztás a jó gyomorműködés egyik alapfeltétele. Ha evés közben általában sok vizet iszol, emiatt pedig puffadás, fokozott gázképződés vagy fájdalom jelentkezik, csökkentsd a folyadék mennyiségét, vagy hagyd a vízivást evés utánra.

4. Emésztéskönnyítő fűszerek

Rozmaring, bazsalikom, zsálya: e kedvelt fűszernövények jótékonyan hatnak nyálkahártyákra – így a gyomor és a bél falára is. A majoránna és a rozmaring ráadásul hatékony puffadásgátló is, így a kellemetlen mellékhatás egy csapásra megszűnik.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.