Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Alapételek

Ha egyszer elkészíted, hetente el kell majd: zöldborsós amerikai palacsinta

Egészséges és könnyű zöldborsós palacsinta kicsik és nagyok kedvence
Ez a zöldborsós palacsinta tavaszi, zsenge cukorborsóból a legfinomabb, és elkészíthető gluténmentesen is. Ízletes és tápláló villámebéd vagy -vacsora, mely remekül beilleszthető akár egy diétába is.

Mindannyian imádjuk a palacsintát, de elsőre rendszerint két dolog ugrik be nekünk ezzel az étellel kapcsolatban. Egyrészt, hogy hizlal, másrészt, hogy édes. Pedig a palacsintát nem csak az izéért, hanem az állagáért is imádjuk, és az élményt simán visszaadhatjuk sós, zöldséges, alacsony kalóriatartalmú változatok segítségével is. Íme a könnyű, tavaszi, szuperegészséges zöldborsós változat!

hOZZÁVALÓK:

4 fő részére

A palacsintához:

  • 25 dkg friss zöldborsó
  • 6 g só
  • bors, ízlés szerint
  • 3 db tojás
  • 25 dkg túró
  • 3 dkg liszt (helyettesíthető gluténmentes változattal is!)
  • 2 ek olívaolaj plusz 2 a sütéshez.
  • 4 szál újhagyma

A mártáshoz:

  • 1,5 dl görög joghurt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek extraszűz olíva olaj

Elkészítés:

  1. Főzzük letakarva, kevés vízben a zöldborsót addig, míg megpuhul, kb. 3-5 percig. Szűrjük le.
  2. Nyomjunk a joghurtba a fokhagymát, adjuk hozzá az olajat és sózzuk ízlés szerint. Keverjük össze és tegyük félre.
  3. Tegyük egy aprítógépbe a túrót a tojással, a liszttel, 2 ek olajjal és a sóval, majd turmixoljuk homogén masszává. Önthető állagot kell kapnunk, ha nagyon sűrű, lazítsuk fel pár evőkanál vízzel.
  4. Keverjük a tésztához a vékony karikákra vágott újhagyma ¾-ét és a zöldborsót.
  5. Egy vastag fenekű lábasban hevítsünk 2 ek olajat közepesen forróra.
  6. Tegyünk egyszerre kb. ½ dl-nyi tésztahalmokat a serpenyőbe egymástól megfelelő távolságban.
  7. Süssük a palacsintákat addig, míg a tetejük buborékossá válik, kb. 3 percig, majd fordítsuk őket meg és süssük a másik oldalukat is aranybarnára, kb. 2 perc alatt.
  8. Tálaljuk azonnal, újhagymával megszórva, a fokhagymás joghurttal.
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.