Sárgaborsóleves füstölt hússal
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Tárkonyos csirkeraguleves
Dubarry-csirkemell
Klasszikus grízgaluska leves
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Dödölle - az eredeti recept
Babgulyás
Mákos guba
Káposztás tészta egyszerűen
Farsangi szalagos fánk
Klasszikus kuglóf
Csupacsokis brownie
Tojásos nokedli fejes salátával
Kapros tökfőzelék virslivel
Kínai szezámmagos csirke
Mézes-mustáros csirkemell
Hagymás rostélyos
Alapételek

Kolbászgombócos krumplileves: a recept, ami új dimenziókba repít

Ha egy tartalmas levest szeretnénk készíteni, biztos, hogy elénk kerül valamilyen húsos, kolbászos, krumplis, gombócos változat receptje. Nos, a kolbászgombócos krumplilevesben minden megvan az említettek közül, csak épp nem a megszokott felállásban. És ettől olyan szenzációs, hogy muszáj kipróbálni. Mutatjuk a receptet!

Ha már unod a burgonyagombócot, a májgombócot, sőt, a grízgaluskát is, akkor ez a jel, hogy ideje valami mást is kipróbálni. A kolbászgombócos krumplileves a legjobb választás lehet, mert gyorsan és egyszerűen összeállítható, finom és laktató fogás, amiben minden megvan, amit egy tartalmas őszi–téli levestől elvárunk, de egészen új formában. És hogy mi legyen a második fogás? Arra is van egy szuper ötletünk, már ha marad hely neki. 

A kolbászgombócos krumplileves egy különleges, laktató és ízletes fogás 
Fotó: Vidék íze magazin

Így készül a kolbászgombócos krumplileves 

Hozzávalók:

  • 8 dkg füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 1/4 db zeller
  • só, bors
  • őrölt kömény, őrölt babérlevél, őrölt majoránna
  • 50 dkg sárga burgonya
  • 6 dl zöldségalaplé
  • 40 dkg sütni való kolbász
  • 1 ek. liszt
  • 2,5 dl tejföl

Elkészítése: 

  1. Kicsi kockákra vágjuk a füstölt szalonnát, egy fazékban zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, kicsit később az áttört fokhagymát. 
  2. Ha ezek már üvegesek, akkor mehetnek hozzá a meghámozott, feldarabolt zöldségek (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller). Sóval, borssal, őrölt köménnyel, babérral, majoránnával ízesítjük.
  3. Ha már puhulnak a gyökérzöldségek, beletesszük a meghámozott, felkockázott krumplit is, és felöntjük az alaplével. 
  4. A sütni való kolbászt kiszedjük a bélből, a töltelékből kis gombócokat gyúrunk, és beledobjuk a levesbe. Jól összeforraljuk.
  5. A lisztet kevés hideg vízben csomómentesre keverjük. Összeforgatjuk a tejföllel, majd belecsorgatjuk a habarást a csendesen fövő levesbe, és pár percig főzzük, közben gyakran megkeverjük. Ízesíthetjük még egy-két csöpp tárkonyecettel is. Forrón, ropogós héjú friss kenyérrel tálaljuk.

(Recept és fotó: Vidék íze magazin)

Tipp

A kolbászgombócokat főzelékek feltétjeként is elkészíthetjük.

Mi legyen a második fogás?

Akármilyen laktató is egy leves, van az úgy, hogy jólesik utána valamilyen édes második. A kerekded formánál maradva mi a klasszikus túrógombócra szavazunk, ami pont olyan gyorsan elkészül, mint a leves, és nagyon-nagyon finom. Videón mutatjuk, hogyan készül. 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.