Eredete: Amerika trópusi részén őshonos, napjainkban főleg Indiában termesztik.
Hatása: Gazdag B-vitaminokban, melyek segítenek az idegek és az izomszövetek egészségének megőrzésében, és javítják a stresszel szembeni ellenálló képességet. Bár a kesudió szénhidráttartalma a többi diófélénél kicsit magasabb, koleszterint nem tartalmaz.
Tipp: Főzéshez is használhatod az ázsiai konyha kedvelt hozzávalóját.
Eredete: A kedvelt téli ropogtatnivaló Dél-Amerika trópusi vidékein őshonos. Manapság Kínából és Nyugat-Afrikából importálják a legnagyobb mennyiséget.
Hatása: A csonthéjasok közül a mogyoró tartalmazza a legtöbb magnéziumot, ez az ásványi anyag segíthet a görcsös fájdalom enyhítésében.
Tipp: Sózatlanul fogyasztva a legegészségesebb.
Eredete: Származási helyére utalva ausztrál mogyorónak is hívják.
Hatása: Olajtartalma igen magas, és leginkább telítetlen zsírsavakat tartalmaz, melyek csökkentik a káros LDL-koleszterin szintjét, így pozitív hatással vannak az érrendszerre.
Tipp: A belőle sajtolt olajat salátákhoz és sütéshez is nyugodtan használhatod.
Eredete: Ázsia az őshazája, de napjainkban már számtalan országban, így hazánkban is termesztik.
Hatása: Egy tartalmas étkezést is kiválthatsz vele, hiszen 100 g-ja 570–630 kcal energiát tartalmaz.
Tipp: Könnyen megpenészedhet, ezért jól záródó edényben, hűvös helyen kell tárolni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.