Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Egészséges

5 sárga étel, amiből minél többet kellene enned!

citromlé
Szereted a citromsárga színt? És azt tudod, hogy mennyire egészségesek a sárga színű ételek? Mutatunk néhány példát!

A színekre sokféle rendszer épül, ami nem véletlen, ugyanis különböző energiájuk, hangulatuk és hatásuk van. Létezik egy úgynevezett színdiéta is, a módszer arra szolgál, hogy színek energiáját kihasználva, sok zöldség és gyümölcs segítségével szabaduljunk meg pár kilótól.

A színdiéta ad egyfajta tudatosságot is, hogy jobban figyelj, arra, milyen (színű) ételeket fogyasztasz és, hogyan kombinálod ezeket. Mi most diétától függetlenül felosztottunk néhány ételt színek szerint és eláruljuk nektek a jótékony hatásaikat.

A citromsárgával kezdünk. A citromsárga a napsütés, az öröm és a boldogság színe, ami erőt és energiát sugároz. Nem is csoda, hogy a citromsárga hozzávalók nagyon egészségesek.

Citrom – C-vitamin bomba

A citrom rendkívül gazdagok C-vitaminban, folsavban és számos egyéb hasznos tápanyagban. Egyetlen közepes méretű citrom egy átlagos felnőtt napi C-vitamin-szükségletének 40 százalékát képes biztosítani, így erősíti az immunrendszert. Az aszkorbinsav mint antioxidáns támogatja a szív és érrendszer megóvását is. A folsav pedig segíti az agyvérzés megelőzését. Az összes gyümölcs közül a citrom és a lime rendelkezik a legtöbb citromsavval, ami igen előnyös a vesekövek elleni küzdelemben. Az enyhén savas kémhatású vegyület gátolja a kövesedést, sőt segít a már meglévő kövek lebontásában. Mindeközben kalória- és szénhidráttartalma rendkívül alacsony. Fontos még megemlíteni azt is, hogy nem csak magában a citromban, hanem a héjában is rengeteg a tápanyag, így érdemes azt is felhasználni, például saláták vagy halételek készítésekor.

EZ TÖRTÉNIK A TESTEDDEL, HA RENDSZERESEN ESZEL CITROMOT! >>>
Ananász – Társ a megelőzésben

Az ananász nem csak, hogy nagyon finom, de tele van C- és A-vitaminnal, valamint kalciumban és vasban is gazdag. Sőt tiamin, riboflavin, B6-vitamin, folsav, pantoténsav, magnézium, illetve kálium tartalma sem elhanyagolható. Magas rosttartalmának köszönhetően javítja az emésztést. Magas a C-vitamin, antioxidáns és mangán tartalma, valamint gazdag bromelain enzimben, ezért hatékonyan hozzájárul a szabad gyökök elleni küzdelemhez, így segíthet megelőzni a daganatos betegségek kialakulását. A magas réz tartalmának köszönhetően javítja a vörösvérsejtek oxigénszállító képességét, és jó hatása van az agyi folyamatokra is. A kálium tartalma pedig csökkenti a vérnyomást. Kevésbé ismert hatása, hogy megfázás esetén segít csökkenteni a köhögést.

ANANÁSZ – A SOKOLDALÚ KILÓFALÓ >>
Banán – Védi a gyomrot

A banán egyik nagy előnye, hogy rendkívül tápláló, így remekül feltölt minket energiával. Például uzsonnára vagy edzés után is kiváló. A banán káliumban és magnéziumban gazdag, ami jótékony hatással van a vérnyomásunkra, a szívünkre, és a csontok védelmében is segít. A banán stimulálja a sejtburjánzást, ezáltal megvastagítja a gyomor nyálkahártyáját, ami így ellenállóbb lesz a gyomorsavval szemben. A gyümölcs fruktooligoszacharidot is tartalmaz, amely probiotikumként a jótékony baktériumokat szaporítja, a káros baktériumok ellen pedig védelmet biztosít, ezen kívül javítja a tápanyagok felszívódását. És végül, jó, ha azt is tudod, hogy a banánnak nyugtató hatása is van, sőt a triptofán nevű összetevőjének köszönhetően javítja a kedélyünket.

20 FANTASZTIKUS DOLOG, AMI AKKOR TÖRTÉNIK A TESTEDDEL, HA BANÁNT ESZEL >>>
Kukorica - Boldogságforrás

A kukoricában számtalan vitamin található, ezek közül a legjelentősebb mennyiséget az A-, B1-, B2-, és B3-, a B6- és a C-vitamin teszi ki. A B1 vitamint egyébként boldogságvitaminnak is nevezik, mert javítja a kedélyállapotot. Nagy mennyiségben tartalmaz foszfort, káliumot, kalciumot, ként, magnéziumot és folsavat is. Ezeken kívül pedig foszfatidil-szerin is van benne, ami segíti a koncentráció és javítja a memóriát. A protein tartalma segít a sejtek újjáépítésében, az immunrendszer erősítésében, valamint az izomépítésben. Tehát érdemes fogyasztani akár pattogatott kukoricaként, főtt kukoricaként, sült kukoricaként, kukoricalevesként… A kukoricaliszt pedig remek alternatíva lehet a búzaliszt helyett.

STRANDKAJA, AMI SZÉPÍT FOGYASZT ÉS OKOSÍT - EGYÉL KUKORICÁT! >>>
Krumpli - Szinten tart

A burgonya nagyszerű káliumforrás, mi több, egyetlen átlagos méretű gumó a napi káliumszükségletünk mintegy negyedét tartalmazza, ez hozzájárul az egészséges vércukor-, vérnyomásszínt és csontsűrűség megtartásához. A benne lévő rostok és rezisztens keményítők segítik a kiegyensúlyozott energiahasznosulást. A-, B-, valamint C-vitaminban is gazdag. A benne található foszforsók pedig serkentik az idegrendszer működését. Salaktalanító és lúgosító hatása miatt kiválóan alkalmas regeneráló kúrákhoz is. Megtisztítja a testet a nehéz fémek lerakódásától is. Emésztési zavarokra, gyomor- és bélbajokra kitűnő étel a héjában főtt burgonya. A sótlan vagy mérsékelten sós krumplipüré és főtt krumpli közömbösíti a túl sok gyomorsavat.

FOGYÓKÚRA ÉHEZÉS NÉLKÜL: 5 NAPOS KRUMPLIDIÉTA - MINTAÉTRENDDEL! >>>
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.