1. A legtöbb friss hazai idénygyümölcsnek magas a vitamintartalma. Ezeket érdemes naponta többször beilleszteni az étrendbe.
2. A piros színűekben lévő antioxidánsok különösen előnyösek a szervezet számára.
3. A citrom- és a narancssárga színűek nagyobb mennyiségű A-vitamint tartalmaznak.
4. Legkönnyebben emészthető gyümölcseink a cseresznye (az arra érzékenyeknél puffadást okozhat), a meggy, a narancs, a sárgabarack és a szilva.
5. Az alma és a körte főzve jobban emészthető.
6. A kiegyensúlyozott táplálkozás elvét követve érdemes „színesen” táplálkozni, azaz a szezonnak megfelelően minden fajtából fogyasztani.
7. Fontos, hogy a gyümölcsöket mindig étkezés előtt vagy két étkezés között fogyasszuk, ellenkező esetben nem hasznosulnak kellőképpen, és kellemetlen erjedéses folyamatokat indíthatnak el.
Páratlan párosok! Ételek, melyek egymás jótékony hatását fokozzák >>>
5 finom és gyógyító étel, ami csodákra képes! >>>
Mi zajlik a testedben óráról órára? Figyelj a bioritmusodra! >>>
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.