Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Puncstorta  recept
Puncstorta
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Naponta 1 alma... vagy inkább több, s mellé cseresznye, meggy vagy épp sárgabarack: eláruljuk, milyen gyümölcsöket tanácsos fogyasztani a szakértők szerint.

1. A legtöbb friss hazai idénygyümölcsnek magas a vitamintartalma. Ezeket érdemes naponta többször beilleszteni az étrendbe.

2. A piros színűekben lévő antioxidánsok különösen előnyösek a szervezet számára.

3. A citrom- és a narancssárga színűek nagyobb mennyiségű A-vitamint tartalmaznak.

4. Legkönnyebben emészthető gyümölcseink a cseresznye (az arra érzékenyeknél puffadást okozhat), a meggy, a narancs, a sárgabarack és a szilva.

5. Az alma és a körte főzve jobban emészthető.

6. A kiegyensúlyozott táplálkozás elvét követve érdemes „színesen” táplálkozni, azaz a szezonnak megfelelően minden fajtából fogyasztani.

7. Fontos, hogy a gyümölcsöket mindig étkezés előtt vagy két étkezés között fogyasszuk, ellenkező esetben nem hasznosulnak kellőképpen, és kellemetlen erjedéses folyamatokat indíthatnak el.

Páratlan párosok! Ételek, melyek egymás jótékony hatását fokozzák >>>

5 finom és gyógyító étel, ami csodákra képes! >>>

Mi zajlik a testedben óráról órára? Figyelj a bioritmusodra! >>>

8 csúcsszuper étel, amitől okosabb leszel! >>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.