Rendszeres fogyasztásával a szervezet jobban tolerálja a pollenek megjelenését a levegőben.
Ha hetente kétszer eszel a fenti, zsírosabb halfajtákból, azzal jelentős mértékben növeled az Omega-3 zsírsav bevitelét, amivel jelentős mértékben csökkentheted a szénanátha kialakulásásnak kockázatát - de az intenzitásást mindenképp.
A napi étrendedbe illesztve rengeteg quercetin nevű flavonoid kerül a szervezetedbe, ami egyfajta természetes antihisztaminként tompítja az allergiás reakciókat, úgy, mint orrfolyás, szemviszketés, tüsszögés.
Ugyanígy a quercetin nevű csodaszerből van bennük egy komolyabb mennyiség, így, ha sokat eszel belőlük, az allergiás szimptómák elviselhetőbbé válnak - ugyanezen okból ajánlott almából, brokkoliból és karfiolból is minél többet enni.
A C-vitaminról se feledkezzünk meg, mint hatékony allergiaellenes szerről: a hisztamintermelődést blokkolva könnyíti meg az allergiások életét.
A probiotikumok, gyulladáscsökkentő hatásuk révén, tökéletesek a pollenallergia megelőzésére és kordában tartására: kanalazz el minél több élőflórás joghurtot és kefírt! Ha allergiás vagy a tejre, akkor a savanyúkáposzta és a kimchi nagyszerű alternatíva lehet.
Tudjuk, hogy a szervezet D-vitamin szintje hatással van a tüdőnk működésére, így jó, ha odafigyelünk arra, hogy minimum a WHO által ajánlott mennyiséget fogyasszuk el naponta. Az idő melegedtével, a napi 10 perc napozás mellett, a tojássárgájából is fogysszunk minél többet: 1 darab ugyanis 40 NE (nemzetjözi egység) D-vitamint tartalmaz!
Jó hír azoknak, akik a nem rajonganak a halakért, hogy a diófélék magas Omega-3 zsírsav talmukkal ideális alternatívát jelenthetnek az allergia elleni küzdelemben; a gabonafélék és az olajos magvak pedig a bennük lévő szelén miatt hozhatnak enyhülést.
A fokhagyma kivonat bizonyítottan csökkenti az allergiás reakciók mértékét úgy, hogy hatására a szervezet jóval kevesebb, a tüneteket kiváltó anyagot termel.
A spenót, a mángold és a kel a bennük lévő magnéziumnak köszönhetően felszabadítják a légutakat, és ellazítják az izmokat - így tűdő és a hörgők izmait is. Magas manéziumtartalmának köszönhetően áldásos hatása lehet a légzésre az avokádónak, a mandulának, a tökmagnak, a naprafogómagnak és a szezámmagnak is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.