A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Dubarry-csirkemell
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Kapros tökfőzelék virslivel
Epres blondie
Zsemlegombóc
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Kijevi csirkemell rizibizivel
Babgulyás
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus kuglóf
Tárkonyos csirkeraguleves
Dödölle - az eredeti recept
Tojásos nokedli fejes salátával
Mézes-mustáros csirkemell
Mákos guba
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Farsangi szalagos fánk
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Megfelelő étrenddel elegendő energiát és tápanyagot biztosíthatsz a szervezeted számára, és a test védekezőmechanizmusait is erősítheted, hogy felkészítsd a hűvös időjárásra.

A vitaminok nélkülözhetetlenek, ám mivel a szervezet nem képes előállítani őket, gondoskodni kell a rendszeres pótlásukról. Lássuk azokat, amelyekre fokozott szükség van a hűvösebb hónapokban!

A-vitamin

Különösen a nyálkahártyán át bejutó kórokozók ellen hatékony, mivel a felhám épségét biztosítva természetes védelmi vonalat képez. Megtalálható a belsőségekben (máj, vese, szív), a tojásban, a tejtermékekben, a tengeri halakban, a zöld és sárga zöldség- és gyümölcsfélékben.

B6-vitamin

Serkenti az immunsejtek működését. Nélkülözhetetlen az izomszövet energiaellátásához, az idegrendszer megfelelő működéséhez, a bőr épségéhez. Hiánya az immunrendszer gyengülését okozhatja, de érelmeszesedés, hajhullás, bőrgyulladás, idegrendszeri panaszok, levertség és vérszegénység is jelentkezhet, amennyiben nem fogyasztunk belőle eleget. Fő forrásai a hús, a máj, a tejtermékek, a banán.

A hűvösebb hónapokban különösen fontos a folyamatos vitaminpótlás
A hűvösebb hónapokban különösen fontos a folyamatos vitaminpótlás
D-vitamin

Nem csak a csontképződés folyamatában kulcsfontosságú, az immunrendszer hatékony működéséhez is hozzájárul. Hiányát az elégtelen vagy a vegetáriánus táplálkozás mellett a napfény hiánya, illetve egyes vese- és májbetegségek is kiválthatják. D-vitaminban gazdag táplálék a tojás és a zsírosabb halak.

E-vitamin

Antioxidáns hatású, azaz védi a sejteket a szabad gyökök támadásától. Legjobb forrásai a zöld levelű növények, a tojás, a brokkoli, a kelbimbó, az olajos magvak, a növényi olajak.

10 tipp, hogy betegség nélkül túléljük az őszt >>>

5 dolog, amit az antibiotikumokról tudni kell! >>>

Köhögés, gyomorfájás, szájszag - 5 dolog, amire jó a kakukkfű >>>

Fékezd meg a náthát! Gyógynövények a megfázás stádiumaihoz >>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.