A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Minestrone recept
Minestrone
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Madártejszelet recept
Madártejszelet
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
A nyári melegben megnő az ételmérgezés lehetősége, ezért adunk öt tippet, melyekkel megelőzheted a betegséget.
Tiszta konyha

Tisztítsd meg a zöldségeket és gyümölcsöket, mielőtt felvágod őket. De ne csak az apróbbakat, mint az alma vagy a körte. Mosd meg a nagyobbakat is mint amilyen a tök vagy a dinnye. A friss gyümölcsök héján ugyanis E. coli baktérium lapulhat. A húsokat jól főzd meg a leveles zöldségeket, mint a salát vagy a spenót pedig áztasd egy rövid ideig citromos vízben, majd jól öblítsd le! A húsokat jóf főzd vagy süsd meg és ne egyél olyan helyen tojást , húst vagy tejterméket is tartalmazó ételt, ahol úgy ítéled meg, hogy a higiénia nem kielégítő.

Hűtés

Ne hagyd két óránál hosszabb ideig a főtt ételt! Szakértők szerint ez után a baktériumok száma minden 20 percben a duplájára növekszik. Ha pedig 32 foknál melegebb az idő, akkor csak egy órád van arra, hogy az ételt a hűtőbe tedd!

Vörösbor

Ahogy azt már korábban is írtuk: a vörösbor akár 20 perc alatt képes megölni az ételmérgezést okozó baktériumokat, tehát fogyassz egy-egy pohárkával, ha olyan helyen étkezel, ahol szerinted nagyobb eséllyel betegedhetsz meg.

Kézmosás

Kézmosással felére csökkentheted az ételmérgezés kialakulásának esélyét. Nem mindegy azonban, hogy hogyan végzed! Meleg folyó vízzel és szappannal dörzsöld a kezed, legalább 15 másodpercig. Tisztítsd meg a körmeid, az uijjak közét és csuklót is. Ha nem tudsz kezet mosni használj kézfertőtlenítőt, legalább 60%-os alkoholtartalommal.

Immunrendszer

Erősítsd az immunrendszered hagymával. Szakemberek szerint, ha sok hagymás ételt főzöl, azzal is elkerülheted az ételmérgezést, mert a hagymában természetes antibakteriális anyagok vannak, melyek megölik az esteleges baktériumokat.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.