Tisztítsd meg a zöldségeket és gyümölcsöket, mielőtt felvágod őket. De ne csak az apróbbakat, mint az alma vagy a körte. Mosd meg a nagyobbakat is mint amilyen a tök vagy a dinnye. A friss gyümölcsök héján ugyanis E. coli baktérium lapulhat. A húsokat jól főzd meg a leveles zöldségeket, mint a salát vagy a spenót pedig áztasd egy rövid ideig citromos vízben, majd jól öblítsd le! A húsokat jóf főzd vagy süsd meg és ne egyél olyan helyen tojást , húst vagy tejterméket is tartalmazó ételt, ahol úgy ítéled meg, hogy a higiénia nem kielégítő.
Ne hagyd két óránál hosszabb ideig a főtt ételt! Szakértők szerint ez után a baktériumok száma minden 20 percben a duplájára növekszik. Ha pedig 32 foknál melegebb az idő, akkor csak egy órád van arra, hogy az ételt a hűtőbe tedd!
Ahogy azt már korábban is írtuk: a vörösbor akár 20 perc alatt képes megölni az ételmérgezést okozó baktériumokat, tehát fogyassz egy-egy pohárkával, ha olyan helyen étkezel, ahol szerinted nagyobb eséllyel betegedhetsz meg.
Kézmosással felére csökkentheted az ételmérgezés kialakulásának esélyét. Nem mindegy azonban, hogy hogyan végzed! Meleg folyó vízzel és szappannal dörzsöld a kezed, legalább 15 másodpercig. Tisztítsd meg a körmeid, az uijjak közét és csuklót is. Ha nem tudsz kezet mosni használj kézfertőtlenítőt, legalább 60%-os alkoholtartalommal.
Erősítsd az immunrendszered hagymával. Szakemberek szerint, ha sok hagymás ételt főzöl, azzal is elkerülheted az ételmérgezést, mert a hagymában természetes antibakteriális anyagok vannak, melyek megölik az esteleges baktériumokat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.