A legtöbb müzli zab-, tönköly- és búzapehelyből áll. Ha még ez sem elég, több ásványi anyagot (magnéziumot, vasat, kalciumot) tartalmaznak a dél-amerikai gabonafajták, az amaránt és a quinoa - reformboltban mindegyik kapható.
Karakteresebb ízűvé teszi például a tökmag, a napraforgómag és a dió. Az ezekben lévő egészséges zsírsavak védik a szívet. A gyümölcsök - az alma vagy a szőlő - C-vitaminnal is ellátják a szervezetet, ezáltal még frissebbnek érezheted magad. Nemcsak azért, mert finomak, hanem mert az emésztést is serkentik, adj hozzá aszalt gyümölcsöket (pl. banánchipset, fügét, sárgabarackot)!
Cukor helyett mézzel vagy juharsziruppal ízesíts! Elég 1 teáskanálnyi - mégis feleannyi a kalóriatartalma, mint ugyanannyi cukoré. Vigyázat, cukorcsapda! A kész müzlik - pl. a csokoládés vagy a szárított gyümölcsös - sok zsírt és kalóriát tartalmazhatnak.
Joghurt vagy tej - ez már ízlés kérdése, mindkettő gazdag kalciumban. Tipp: kalóriaszegényebb lesz a reggeli a zsírszegény változatokkal.
Granola, az elfelejtett reggeli >>>
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.