Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Egészséghírek

Családi vacsorák - egészségesebb étkezési szokások

Egy tanulmány adatai szerint a rutin segíti a tizenévesek jobb ételválasztását felnőttkorukban. Azok a tinédzserek, akik rendszeresen a családjukkal vacsoráznak, fiatal felnőttként valószínűbb, hogy több gyümölcsöt és zöldséget esznek, és kevesebb üdítőitalt fogyasztanak felnőttkorukban.

A Minnenesotai Egyetem kutatói több mint 1500 diákot kérdeztek meg először a középiskolás éveikben, majd 20 évesen a diétájukról, a közösségi étkezési szokásaikról, a táplálkozás szerkezetéről és gyakoriságáról. A felmérés kiterjedt arra is, hogy milyen gyakran étkezik együtt a család, mennyire élvezik az együtt eltöltött időt, és milyen gyakran esznek reggelit, ebédet és vacsorát.

A kutatási eredmények szerint – melyeket a Journal of the American Dietetic Association folyóiratban közöltek – azok a tinik, akik családi vacsorákról számoltak be, sokkal gyakrabban fogyasztottak gyümölcsöt, sötétzöld és narancsszínű zöldségeket és alapvető tápanyagokat, mindemellett pedig kevesebb üdítőitalt is ittak. Akik családi körben vacsoráznak serdülőként, sokkal valószínűbb, hogy felnőttként is együtt fognak vacsorázni, náluk nagyobb jelentősége van a táplálkozás szerkezetének és a közösségi étkezésnek.

Serdülőként a családjukkal étkező nőknek szignifikánsan magasabb a felnőttkori kalcium-, magnézium-, nátrium-, B6-vitamin és rostfogyasztásuk. Serdülőként a szüleikkel vacsorázó férfiak között is magasabb kalcium-, magnézium-, nátrium- és rostfogyasztás figyelhető meg felnőttként.

Forrás: Medipress

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.