Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Mákos guba  recept
Mákos guba
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Praktikus

5 szuper tipp nyárra, hogy könnyebben viseld a hőséget

Bár az első komolyabb hőhullám úgy tűnik, elmúlt, a hőség csak enyhült, nem ért véget. Ezért jó megtanulni néhány trükköt, amelyek elviselhetőbbé teszik a nyár hátralévő részét.

Nem kell bonyolult és költséges megoldásokra gondolni: mindegyik tipp otthon is könnyedén megvalósítható, és garantáltan könnyebbé teszi a nyári napokat.

Így maradnak a hűtött italok a helyükön

Biztosan neked is ismerős helyzet, hogy a hűtőben tárolt frissítők, legyen az víz, üdítő vagy éppen sör, egymásra halmozva állandóan elgurul. Ezen segíthetsz egy pár száz forintos kis eszközzel: az iratkapcsot rögzítsd a hűtőszekrény polcához és máris kész az akadály, ami a helyén tartja az italokat. Íme:

Tartsd a fagylaltot kanalazható állapotban

A hűtőszekrényben tartott dobozos jégkrémmel nagyon nehéz boldogulni: gyakran a műanyag fagyiskanál alul is marad a küzdelemben, és eltörik. A megoldás? Tedd zárható fagyasztótasakba a dobozt, ettől a fagyi lágyabb marad. A zacskó nemcsak segít megőrizni a fagylalt jól kezelhető állapotát, hanem megakadályozza azt is, hogy jégkristályok alakuljanak ki a fagyin és a dobozon.

Hűtsd le a meleg italt gyorsan

Nincs rosszabb, mint a melegben egy szoba-hőmérsékletű üdítő… Egy egyszerű trükkel pillanatok alatt lehűtheted a szomjoltódat: merítsd az italod egy tál jeges sós vízbe, és mindössze két perc alatt több fokot süllyed a hőmérséklete.

Így edd a pálcikás jégkrémet

Ha szereted a házi készítésű, egészséges jégkrémeket, de utálod, ha evés közben a megolvadt fagyi összemaszatolja a kezedet, használj muffinpapírt! Csak vágj egy rést a papír alján, és szúrd át a fagyi pálcáját. Csodálatos tartó, ami távol tartja a ragacsos szennyeződést a kezedtől.

Kerüld el, hogy vízízű legyen a jegeskávéd

Nyáron nincs finomabb, mint egy nagyszerű jegeskávé! Tovább hideg marad a jegeskávé anélkül, hogy felvizeznéd, ha fagyasztott kávékockát teszel a pohárba jégkocka helyett. Így amikor elkezd olvadni a kávékocka, megmarad a nagyszerű íz, nem pedig vizes kávét kell kortyolgatnod. Ez egyébként más italokkal is működik: fagyassz le limonádét, jeges teát jégkockatartóba, és ezeket tedd a poharakba sima jégkocka helyett – egyszerűen jobb ízű lesz a végeredmény!

A hintőpor a barátod!

A tengerparti nyaralások alatt mindenki folyamatosan a lábra tapadó homokszemmel küzd. A megoldás: ha strandolni mész, vigyél magaddal hintőport! Ha ugyanis a homokkal borított lábaidat hintőporral szórod meg, a homokszemek szó szerint leesnek rólad.


Forrás és fotó: https://www.diyncrafts.com/

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.