A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét, egy csipet sóval, kemény habbá verjük.
Az eritrithez hozzáadjuk a tojások sárgáját és a vaníliaaromát, majd habosra keverjük.
Ezután hozzáadjuk a puha margarint, simára keverjük, majd hozzákeverjük a lisztet is.
Apránként hozzákeverjük a tejet, majd több részletben a keményre felvert tojáshabot is (a tojáshab maradhat kissé darabos is a masszában).
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd egyenletesen beleöntjük masszát.
Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten kb. 35 perc alatt készre sütjük (tűpróbáig). (Én légkeverésnél 170 fokon, 35 percig sütöttem. A sütési idő felénél letakartam alufóliával, hogy a teteje ne nagyon barnuljon meg sütés közben)
A sütőből kivéve a sütemény még elég lágy, de ha kihűlt, szépen lehet majd szeletelni. Poreritrittel meghintve tálaljuk.
Megjegyzés
Tálalás előtt szórjuk meg poreritrittel, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk. Nagyon finom, és légiesen könnyű sütemény, de azért cukorbetegként csakis mértékkel fogyasszuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.